Jó volna, ha végre eldőlne, mikor térhetnek vissza a diákok az iskolákba

2020. november 25. - 11:24 | Belföld

Jó volna, ha megegyezés születne arról, hogy konkrétan mikor térhetnek vissz a diákok az iskolapadba.

Jó volna, ha végre eldőlne, mikor térhetnek vissza a diákok az iskolákba
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Ezt Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter jelentette ki a szerdai kormányülés előtt. A döntést a válságstábnak kell meghoznia.

"Ha a válságstáb a járványügyi szakemberek álláspontja alapján meghozza a döntést, mi ahhoz alkalmazkodunk"

- jelentette ki a tárcavezető, aki úgy véli, hogy a visszatérésre az iskoláknak fel is kell készülniük, tehát jó volna, ha minél előbb ki lenne tűzve az időpont, amikor véget ér a távoktatás.

Az alapiskolák felső tagozatos diákjai, és a középiskolások október 26. óta nem látogatják az iskolákat, és az egyetemeken is távoktatás zajlik. Az iskolabezárás alól csak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatos osztályai mentesülnek, ezek a diákok látogathatják az oktatási intézményeket.

Szerdán a parlamenten kívüli SPOLU párt képviselői tartották sajtótájékoztatót a kormányhivatal előtt. Az iskolakezdést sürgették, azzal érvelve, hogy a nyugati országok többségében a diákok oktatása előnyt élvez a mozik, színházak, vagy az uszodák megnyitása előtt.

A központi válságstáb hétfői (november 23.) ülésén szó volt az iskolák megnyitásáról, ám döntés nem született. Igor Matovič kormányfő jelezte, hogy a diákok karácsony előtt két hétre visszatérhetnének az osztályokba, de mindez egyelőre csak ötlet szintjén merült fel.

(TASR/parameter)