Jobban megbecsüljük a tanítók munkáját, mint a járvány előtt

2021. szeptember 2. - 14:06 | Belföld

A járvány kitörése óta többre tartja a pedagógusok munkáját a lakosság harmada. A szülők fele szerint egyes tantárgyakat bármikor lehetne online oktatni, a legtöbben a polgári nevelést, a földrajzot és a történelmet tartják erre alkalmasnak – derült ki a Go4insight társaság tanévnyitóra készített felméréséből.

Jobban megbecsüljük a tanítók munkáját, mint a járvány előtt
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A távoktatás egyik pozitív hozadéka, hogy a lakosság 19 százaléka egyértelműen fontosabbnak tartja a tanítók munkáját, mint a járvány előtt, további 14 százalékuk pedig valamivel fontosabbnak. Összességében a lakosság harmada jobban megbecsüli a tanítók munkáját, mint a járvány előtt, kétötödének nem változott a véleménye – derül ki a felmérésből. A lakosság 11 százaléka ellenben kevésbé tartja fontosnak a pedagógusok munkáját, mint korábban. 13 százaléknyian nem tudtak véleményt nyilvánítani a kérdésben.

A szülők 54 százaléka szerint egyes tantárgyakat a jövőben is lehetne online oktatni, 46 százalékuk viszont egyetlen tantárgynál sem támogatná járványidőszakon kívül a távoktatást.

A szülők közel harmada szerint a polgári nevelést elég lenne online oktatni, majdnem harmaduk szerint a történelmet, negyedük szerint pedig a földrajzot is. A legkevésbé megfelelő tárgyak erre a kémia és a fizika.

A felmérést a Go4insight társaság végezte 1000, 15 és 79 év közötti megkérdezett bevonásával.


(TASR)

Címkék: iskola, oktatás, felmérés