Jobbik-elnök: Gátlástalanul gonosz, mindenre elszánt szolgahadak rabolják országunkat...!

2019. február 2. - 18:14 | Külföld

Végsőkig tartó harcot ígért hallgatóságának az idei évre a Jobbik szombati budapesti évadnyitó rendezvényén Sneider Tamás pártelnök.

Jobbik-elnök: Gátlástalanul gonosz, mindenre elszánt szolgahadak rabolják országunkat...!
Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton - MTI

A Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza - jelentette ki, hangsúlyozva: ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent a jelenlegi rendszer felszámolásában.

Hozzátette, hogy csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását.

A három évtizeddel ezelőttihez hasonlítva a jelenlegi helyzetet, azt mondta: nem csupán kormányváltásra van szükség, hanem "új rendszert kell létrehoznunk".

A Jobbik lelke egyetlen egy szó: az igazság - fogalmazott, hozzátéve, ő harminc éve is az igazságért küzdött és harminc év múlva is azt teszi;" nem fogunk meghátrálni; harcra fel!" - zárta beszédét.

A szorgalomra és tudásra alapozott jövő fontosságát hangsúlyozva Sneider Tamás kijelentette, hogy Skandinávia és a nyugati világ államait kell például vennünk, ahol a hibák dacára is sokkal jobban működik a társadalom, mint Magyarországon.

A maguk elé tűzött feladatok között említette a szervezet megerősítését, a taglétszám növelését, politikai céljaik közé sorolta a parlamenti házszabály és a hazai választási és médiarendszer demokratizálását, a független bíróságok megteremtését, a pártfinanszírozás újraszabályozását, az európai ügyészséghez csatlakozást és egy korrupcióellenes vádhatóság létrehozását említette.

A pártot és személyét ért támadásokról szólva arról beszélt, a legerősebb ellenzéki párt elnöke lesz kitéve a legnagyobb mértékben az "ármánymédiának", majd azt üzente Orbán Viktornak, hogy "emberére talált, engem nem fog megfélemlíteni".

Gátlástalanul gonosz, mindenre elszánt szolgahadak rabolják országunkat, teszik tönkre nemzetünket, de mi kitartunk - jelentette ki, hangsúlyozva, akkor sem adják fel a harcot, ha a nagyvilágtól csak ígéretek érkeznek segítség helyett.

Sneider Tamás szerint Orbán Viktor rendszerét csak egy szociális nemzeti néppárt győzheti le, mert a magyarokat konzervatív, hagyománytisztelő látásmód jellemzi.

A Jobbikot nevezte beszédében a magyarság egyetlen komoly reményének, hangsúlyozva: akárhogyan is próbálják ellehetetleníteni működésüket, mindig meg fogják találni az ellenállás módját.

Gyöngyösi Márton, a párt alelnöke, frakcióvezetője a Jobbik közössége számára az eddigi legnehezebb évnek nevezte a tavalyit, hozzátéve, hogy 2019 ennél is keményebb lesz. Szerinte az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya során is sok támadással, lejáratási kísérlettel és bírsággal kell számolniuk, mivel leginkább a Jobbik áll a rendszer útjában.

A Fidesz stratégiája az ékverés, abból élnek, hogy mi nem tudunk összefogni - jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy pártja az elmúlt egy esztendő kormányoldalról érkező támadásai dacára megerősödött és napjainkra a legnagyobb demokratikus párttá vált Magyarországon.

Mintegy fél ezres hallgatósága soraiban külön köszöntötte Keresztes László Lórántot, az LMP társelnökét, arra szólítva fel, hogy "merjünk egyetérteni abban, hogy nem kell mindig mindenben egyetérteni".

Ne legyen kétségünk, hogy a szerencsés gazdasági helyzet szelídnek mutatkozó hatalom mire képes, ha már nem tudja etetni a népet, és ne áltassuk magunkat azzal hogy a mindent pénzben és hatalomban mérő Fidesz-elit nem vezeti Magyarországot az Európai Unióból, ha már onnan sem pénzt, sem elismerést nem remélhet - fogalmazott.

mti/para

Címkék: Jobbik, Orbán-kormány