Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak kérte fel Anthony Faucit

2020. december 4. - 07:05 | Külföld

Joe Biden várható amerikai elnök egészségügyi főtanácsadónak kérte fel Anthony Faucit, a koronavírus-járvány elleni küzdelem kormányzati munkacsoportjának tagját.

Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak kérte fel Anthony Faucit
Fotó: AP

A januárban hivatalba lépő Biden arról számolt be a CNN hírtelevíziónak adott interjújában, hogy a járványügyi szakember továbbra is az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója maradna, de emellett felkérte, hogy legyen az egészségügyi főtanácsadója, illetve tagja az új kormányzat "Covid-csapatának".

Joe Biden kijelentette, be fogja magát oltatni az új típusú koronavírus elleni vakcinával, amikor Fauci azt mondja neki, hogy az biztonságos, és "örömmel" sort kerítene erre a nyilvánosság előtt.

Hasonlóan nyilatkozott korábban három volt amerikai elnök, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama is.

Biden emellett elmondta, beiktatásakor arra fogja kérni az amerikaiakat, hogy onnantól kezdve száz napon át viseljenek védőmaszkot a közterületeken, mivel ez jelentősen visszaszorítaná a járvány terjedésének ütemét.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb tájékoztatása szerint csütörtökön több mint 210 ezer újonnan igazolt koronavírus-fertőzöttet és 2900 halálos áldozatot regisztráltak az Egyesült Államokban, ami mindkét adatot illetően új rekordnak számít a járvány kezdete óta.

A világon a legtöbb fertőzöttet és halálos áldozatot az Egyesült Államokból jelentették.

MTI