Jogerősen marad a sitten a komáromi vállalkozó, akit Lipšic és Žilinka meggyilkolásának előkészítésével gyanúsítanak

2020. október 7. - 14:28 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság kijelölt szenátusa elutasította Dušan Kracina fellebbezését az ellen, hogy a Speclializált Büntetőbíróság vizsgálati fogságba helyezte - közölte Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Jogerősen marad a sitten a komáromi vállalkozó, akit Lipšic és Žilinka meggyilkolásának előkészítésével gyanúsítanak
Dušan Kracinát viszik a Specializált Büntetőbíróságra szeptember 23-án (Fotó: TASR)

A szenátus egyetértett az első fokú döntéssel, mely szerint Kracina szabadlábra kerülése esetén fennáll a veszélye annak, hogy elszökik vagy épp további bűncselekményeket követ el.

Dušan Kracina ellen Maroš Žilinka speciális ügyész és Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolásának előkészítése ügyében indult eljárás. Kracinát szeptember 21-én, hétfőn vették őrizetbe Komáromban.

2019. augusztus végén a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának nyomozója Peter Šufliarský, a Főügyészség ügyésze, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével gyanúsította meg Alena Zsuzsovát, Szabó Tamást, Miroslav Marčekot és Andruskó Zoltánt. Žilinka és Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelhették meg, a megrendelést a gyanú szerint Alena Zsuzsová vette fel.

Žilinka és Šufliarský szerint a tervezett gyilkosság indítékát a munkájukban kell keresni. Lipšic úgy véli, az ő tervezett kiiktatása Marian K. üzletember érdekében állt.

Dušan Kracina Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával összefüggésben is szóba került. Az elítélt Andruskó Zoltán azt vallotta, Norbert Bödör nyitrai üzletember megbízásából járt nála, és arról tájékoztatta, hogy a gyilkosság kapcsán Magyarországon keresnek strómant.

(TASR)