Jogi lett az eset, hogy Fico magyar recept alapján kavar

Rémhírterjesztés és rágalmazás miatt Robert Fico ellen büntetőeljárás megindítását kezdeményezik az utcai tiltakozásokat szervező Tisztességes Szlovákiáért mozgalom ifjoncai. Elegük van abból, hogy az immár egyszerű képviselővé csoffadt smeres exatyaúristen nem bírja ki az őket besározó konteók terjesztése nélkül. Ezért tettek egy jogi lépést, hátha megmoccan valami.

Jogi lett az eset, hogy Fico magyar recept alapján kavar
Fotó: Paraméter

Hátha ebben a Kuciak-gyilkosság utáni atmoszférában másként áll a hatóság a kérdéshez és nem keni el a dolgot azzal, hogy ez a demonstrálókat rágalmazó agyszülemény csak egy politikai termék, ami az ilyen homo ficoicusoknak megengedett. Mert nekik papírjuk van róla, mandátumuk. Ami annyit tesz, jogukban áll beleélni magukat a baromságokba. Kékerességekről papolni, anélkül, hogy a torkukon akadna a nyeles aszpirin. Pedig az még gyógyír is lehetne az ország számára. Amióta honatyává fokozta le őt a helyzet, Fico méginkább rákapcsolt a kampányra, hogy a pártját 20 százalék felett tartsa. Ennek érdekében nyugdíjkorhatárokat betonozna bele az alkotmányba, Búvár Kundként ostromolja a Dunából a rá gerjedők szívét, majd kievickélve a partra a diákok étkeztetésének minden költségét vállalná az államra. És ha ez még mindig nem elég, akkor ismét felmelegíti a pár hónapja általa kitalált összeesküvés-elméletét, miszerint a Tisztességes Szlovákiáért Soros György pénzéből rángatja az utcára a tiltakozókat. Az ilyen félrevezető teóriák gyártásában elég erős Szlovákia, van itt jócskán igény a balfaszkodásra, sorosozásra.

Hasonlóra ahhoz, amilyet az olyan szellemi nagyágyúk pufogtatnak álmukból is, mint a hatalomba belesavanyodott, egykor Soros által is támogatott magyarországi exliberális őskövületek. Azonban Fico nagy bánatára itt nincs kétharmad, ezért errefelé nehéz akkorát fake-elni mint a szomszédban. Szóval csak óvatosan lehet baromkodni. Egynémelyik koalíciós társ még tán csapkodná is az ajtót, hiszen fájó lehet visszaemlékezni arra, hogy František Šebejt is mi tántorította ki a parlamentből.

És különben is, talán valamiféle katarzist teremtett a nagymácsédi szörnyűség, ami csak korlátozottan engedi elszállni az urakat. A nagypolitika szereplőinek némelyike, beleértve még az ügyészség képviselőjét is, megtisztulást követel. Hogy ciki legyen tovább hazudozni, életben tartani a korrupciót meg komolyan venni a dölyfösséget.

De a zavarosban halászó Fico mindezt lesajnálja, ő már csak a magyaros recept szerelmese. Annak bolondja. A díjnyertes pesti katyvasszal bolondítaná meg az ittenieket és aztán a Smer elnöke készen áll arra, hogy megmentse a nemzetét a nem létező ellenségtől. Na, erre mondják most az utcai politizálás fiatal szervezői, hogy köszi, de ebből elég, és a földszintes Dugovics Titusz most szépen kortyintsa ki a levét a szarkavarásának.