John Terry elhagyja a Chelsea-t

A következő szezontól  már biztosan nem John Terry lesz a Chelsea labdarúgócsapatának kapitánya, miután a veterán hátvéd bejelentette, hogy az idény végén távozik a londoni együttestől.

John Terry elhagyja a Chelsea-t
John Terry (Fotó: AP/TASR)

A 36 éves legendás védő teljes karrierjét az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjénél töltötte, 713 hivatalos meccsen lépett pályára a gárda színeiben. A mostani kiírásban ugyanakkor mindössze öt Premier League-mérkőzésen számított rá Antonio Conte vezetőedző, s február óta egyáltalán nem kapott lehetőséget.

"Mindig fantasztikus volt a kapcsolatom a klubbal, s ez nem változik azt követően sem, hogy már nem itt játszom" - mondta hétfőn Terry. - "Több pozitív kicsengésű tárgyalásunk is volt, ám alapos mérlegelés után úgy döntöttem, most jött el az idő, hogy távozzak."

A futballista azt is hangsúlyozta, érez még magában erőt a játékhoz, de megérti, hogy a Chelsea-nél már kevés lehetőséghez jutna. A jövőjéről konkrétumot még nem árult el, mint jelezte, majd időben meghozza a döntést ebben a kérdésben is.

John Terry 1998-ban mutatkozott be a Chelsea felnőtt együttesében, s 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. Az együttessel mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a Ligakupát pedig háromszor emelte magasba.

(MTI)

15:28
Az új április 4. felé
Lázár János is megemlékezett Horthy Miklós budapesti bevonulásának századik évfordulójáról