Jól érzi magát a börtönben Pásztor Anna dunaszerdahelyi zaklatója

Nem tört meg a börtönben a dunaszerdahelyi P. József, akit az Anna & the Barbies múlt pénteki koncertjén fogtak el. A férfi egy éve írogatott az énekesnőnek, majd meg is fenyegette őt és a zenekarát azzal, hogy megöli őket.

Jól érzi magát a börtönben Pásztor Anna dunaszerdahelyi zaklatója
Fotó: Varga Imre / Grnák László

A férfi egy barátja a Blikknek elárulta, hogy József egyáltalán nem omlott össze attól, hogy börtönbe került. "Megtalálta a közös hangot a többiekkel, még az őrökkel is. Furcsa ezt mondani, de jól érzi bent magát, nem zuhant meg" – nyilatkozta a lapnak a letartóztatott férfi egyik barátja.

"Ha minden igaz, akkor szeptember hatodikán kiengedik. Az anyukájával már meg is beszéltük, hogy elmegyünk érte Budapestre, és mi hozzuk majd haza. Féltünk attól, hogy nekünk kell majd tartani benne a lelket. Mondogatjuk neki, legyen türelmes, biztosan kiengedik, de tudja ő ezt, és teljesen higgadt. Persze várja, hogy újra lásson minket, és hogy itthon legyen. Azt is mondta, hogy többé nem ír majd Pásztor Annának, azt is, hogy soha nem akarta bántani" – tette hozzá az ismerős.

A férfit harminc napra tartóztatták le, mivel félő volt, hogy tovább zaklatja az énekesnőt, esetlegesen rá is támad. Elképzelhető, hogy elzárása alatt elmeorvosi szakértő is megvizsgálja.

"Még mindig nem kaptunk arról semmiféle iratot, hogy szeretnék megvizsgálni az ügyfelemet, ahogyan arról sem, hogy vádat emelnek-e ellene. Bár az életellenes cselekményeknél minden esetben kötelezően van elmeorvosi vizsgálat, mivel itt maga a cselekmény nem történt meg, nem tudni, szükség lesz-e valóban az igazságügyi orvos szakértő bevonására" – nyilatkozta a Blikknek a férfi ügyvédje.

P. József közel egy éve bombázta levelekkel az énekesnőt, üldözte őt a szerelmével, majd burkoltan meg is fenyegette. A férfi ott volt az Anna & the Barbies múlt heti koncertjén is. Bár nem támadt rá Pásztor Annára, a biztonsági őrök elfogták, egy hatcentis pengéjű kést is találtak nála. 

Dunaszerdahelyen közismert figuráról van szó, amit az is igazol, hogy a Bors riportere is ellátogatott a városba, és megmutatta a fotóját például a Švejk kocsmában, a templom mögött lévő játékteremben, sőt, a Vámbéry téren még egy ovisnak is, és szinte mindenki felismerte.

Blikk/para