Jól fizető állással kecsegtetve csalt ki embereket Nagy-Britanniába a szlovák férfi és társa, aztán rabszolgaként dolgoztatták őket

2022. április 5. - 11:39 | Belföld

Az elmúlt napokban jogerősen elítéltek egy szlovákiai férfit és egy lengyel nőt Nagy-Britanniában, akiknek az elfogásában részt vett a szlovák rendőrség is – tájékoztatta a Paramétert Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Jól fizető állással kecsegtetve csalt ki embereket Nagy-Britanniába a szlovák férfi és társa, aztán rabszolgaként dolgoztatták őket
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az ügy még 2019-re nyúl vissza, amikor a szlovákiai idegenrendészet illegális migráció elleni bevetési egysége és a Kassa I Járási Ügyészség ügyészei a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség bristoli kirendeltségével együttműködve elfogta az emberkereskedelemmel gyanúsított szlovákiai férfit és lengyel nőt.

A kihallgatásokat követően a férfi ellen vádat emeltek, a bristoli bíróság pedig vizsgálati fogságba helyezte. A nőt feltételesen szabadlábra helyezték.

A gyanú szerint a páros Kelet-Szlovákiából szociálisan szegényebb családból származó személyeket csalt ki Nagy-Britanniába, akiknek jól fizető állást ígértek. Miután elintézték a kiutazásukat, erőszakkal megfenyegetve napi 16-18 óra munkára kényszerítették őket a hét minden napján.

A páros büntetéséről az elkövetkező időben határoznak majd az illetékes szervek, Bárdyová szerint kemény büntetésre számíthatnak.


-para-