Jól jönne egy tűzpiros Ferrari? Beszéld meg a dunaszerdahelyi Dynamóval!

Ha viszont egy eredeti Ariana Grande CD-re vágysz, ne szólj Farkas Leonardnak, mert eltünteti a nőt!

Jól jönne egy tűzpiros Ferrari? Beszéld meg a dunaszerdahelyi Dynamóval!

Farkas Leonard szemtelenül fiatal, mindössze 17 éves, és olyan trükkökkel bűvöli a nagyérdeműt, mint a nagyok. A Nagyok.

Nem arról van szó, hogy egy nyuszit varázsol elő a kalapból, hanem arról, hogy egy Ferrarit. Például.

Leonard dunaszerdahelyi sajtótájékoztatóján mutatta be két friss trükkjét. Ezek egyikét a budapesti Aquaworld kertjében rögzítették, magyarázni fölösleges. Egyszerűen arról van szó, hogy felhúznak egy leplet, majd mikor lehull, egy tűzpiros Ferrari parkol mögötte. Ennyi.

Leonard elárulta, hogy a Ferraris videóját megosztotta az 5,5 millió követővel rendelkező, Amazing World Videos Facebook-oldal, és az akkor elég nagyot ment. Pár nap alatt 101 ezren nézték meg.

„A forgatásán részt vett az autó tulajdonosa is. Egy órára kértem kölcsön tőle az autót. Azt mondta, rendben, de ilyen állapotban kéri vissza.Nem volt sem süllyesztő, sem tükör. Előttük csináltam meg, és nagyon nagy sikere lett” – mesélte. Hogy hogyan? Majd pont nekünk fogja elárulni, nem?!

Van ám még a tarsolyában. A következő trükköt egy dunaszerdahelyi CD-boltban rögzítették videóra, és az látható rajta, hogy a neves énekesnő, Ariana Grande CD-borítójáról eltünteti őt magát. Hagy nekünk ott egy széket, amelyen pillanatokkal azelőtt még az énekesnő csücsült.

„Egy lány végignézte az egészet, és csak ámult-bámult. Aztán az eladó néni előtt jelentettem meg újra az énekesnőt a cédén. Sokan találgatták, hogy mágnest használtunk, vagy odavetítettük, de semmi ilyesmiről nincs szó. Nagyon büszke vagyok, hogy ez így sikerült...” – fogalmazott.

De mégis ki ez a bizonyos Farkas Leonard?

Nem most kezdte a bűvészpályát, néhány éve már járja a környező országokat, Szlovákián kívül fellép Magyarországon és Ausztriában különböző gálaműsorokon, rendezvényeken.

Kérdésünkre elárulta, hogy a bűvész szakmát tulajdonképpen otthon kezdte 9-10 évesen. „Több száz kilométerre is elvitettem magam a szüleimmel olyan előadásokra, ahol bűvészek vannak. A tévében láttam Ungár Anikót, és nagyon megfogott. Olyat mutatott, hogy leesett az állam, és azt mondtam, én is megmutatom, hogy ezt más is tudja!” – emlékezett vissza.

Nyilván ez nem megy az egyik napról a másikra, pláne, hogy az embernek gőze sincs, hogy amit lát, abban hol van a szemfényvesztés, hol ragadható torkon a trükk. „Persze, az elején engem ez nagyon zavart. Szó szerint nem tudtam aludni, de kinyomoztam. Oktató DVD-k, újságok, bűvészbolt kellettek ehhez. Lassacskán mindenre rájöttem. Mindennek van egy alapja, és arra építenek. Ha ezt az alapot valaki tudja, onnantól már csak néhány dolgon kell változtatnia” – hangsúlyozta.

Budapesten éppen Ungár Anikó bűvésziskolájában kezdte meg a tanulmányait, és már három és fél éve itt tanul. „Először megnéznek, mit tudsz, lehet bármilyen trükköd. Engem mindjárt fel is vettek, és ez nagyon jó érzés volt” – húzta alá.

És hogy mi volt az a trükk, ami meggyőzte a felvételiztetőket?

„Egy fehér kendőt belegyömöszöltem a kezembe és tojás lett belőle.”

„Amikor beszélgetek valakivel, mindig egy lépéssel előrébb kell járnom nála. Rendkívül fontos az előadásmód, ezért színészetet is tanulunk. A kellékek lényegében csak 30%-át adják a trükknek. Az előadótól függ minden” – szögezte le Leonard.

Persze, gondolhatjuk, egy videóban bármit meg lehet oldani vágással. „Igen, csakhogy ezekben a videókban nincs vágás. Ha vágásokból állna, akkor bárki meg tudná csinálni” – válaszol.

Rögtön elmondja azt is, hogy Dobai Bálinttal, az operatőrével hogyan bánik.  „Fejben el kell dönteni, hogy legyen, de igazából Bálint se tudja, hogy mi lesz. Csak mondom neki, hogy hogyan vegye fel, aztán ő is meglepődik” – teszi hozzá.

Európa egyik elismert bűvésze, Molnár Gergely, azaz Mr. Jupiter a mestere, a példaképe pedig David Copperfield. 2013-ban az ő segítségével, támogatásával vett részt egy európai szintű bűvészbajnokságon az ausztriai Saalbachban, ahol második lett. „Meghívást kaptam Mága Zoltán hegedűművész egy magánrendezvényére, és volt arra is alkalmam, hogy az elismert koreográfus, Düki gáláján fellépjek a táncosaival egy produkcióban” – folytatja. Tervei közt van, hogy a következő bűvész világbajnokságon, amelyet Dél-Koreában rendeznek meg, nézőként már részt vesz.

Elárulta azt is, hogy nem a kártyatrükkökre vagy az egyszerű mutatványokra szeretné helyezni a hangsúlyt, hanem az egyediségre, hitelességre.

A jövőt illetően elmondta, hogy a Miss Universe Hungary-val kapcsolatban is kapott felkérést, részleteket azonban egyelőre nem árult el. A közeljövőben, november elejétől pedig egy iskolai turnét tervez idehaza a Közép-Európai Alapítvány (CEF) támogatásával. „Szeretnénk a diákokat kivonni a mindennapi életből, hogy élőben valami kis csodát lássanak” – fogalmaz. Hosszabb távon viszont Leonard európai turnéra is indulna, reményei szerint egyszer felléphet kongresszusi termekben, arénákban.

De mit sem ér az egész varázslósdi, ha nem tudjuk elbűvölni azt, akit igazán szeretnénk. Szóval megkérdeztük, csajozni vajon lehet-e ezzel.

„Lehet. :-)” – válaszolta diszkréten.

SzT/para