Jól kereshet Boris Kollár korábbi barátnője az állami közútkezelő vállalaton

2023. június 2. - 15:10 | Belföld

Havi 118 ezer euróért, vagyis csaknem évi másfél millió euróért bérli új központját a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) egy olyan cégtől, amely korábban évekig Boris Kollár kezében volt, most viszont egy régi barátnője jelenlegi partnere a tulajdonos. Az ügyet a Hlas húzta elő, Boris Kollár szerint csak le akarják járatni.

Jól kereshet Boris Kollár korábbi barátnője az állami közútkezelő vállalaton
Boris Kollár (Fotó: TASR)

Havi 118 ezer euróért bérli új pozsonyi központját a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC), amely a közlekedési minisztérium hatáskörébe tartozik, vagyis Boris Kollár Sme rodina pártjának „felügyelete” alatt áll.

Az évi közel 1,5 millió eurós szerződést „meglepő” időpontban, tavaly december 12-én írták alá, vagyis néhány nappal a kormány bukása előtt.

Az SSC ráadásul egy olyan épületben bérli a központját, amelynek tulajdonosa, az Arker Kft. korábban Boris Kollár kezében volt, jelenlegi tulajdonosa pedig Patrik Ondrovič, aki Kollár egy korábbi barátnőjének a jelenlegi partnere. Az ügyre a Hlas figyelt fel.

„Jelenleg saját épületben van a központjuk, viszont inkább bérletbe költöznek egy olyan épületbe, amelynek tulajdonosa Boris Kollárhoz köthető” – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok, a Hlas parlamenti képviselője.

A párt szerint a két hete kinevezett közlekedési miniszternek, Pavol Lančaričnak azonnal lépnie kell, és le kell állítania a bérleti szerződést.

Kollár szerint semmi köze az üzlethet

Boris Kollár szerint azonban semmi különös nem történt, ráadásul az SSC-nek mindenképpen szüksége volt az új központra.

„A székházuk egy régi épület, amely tele van azbeszttel” – magyarázta Kollár, aki szerint a cégnek lépnie kellett, nehogy az épületben dolgozó alkalmazottai bepereljék.

Azt elismerte, hogy az Arkerhez, a tulajdonos céghez korábban neki is köze volt, azóta azonbanmár megvált tőle. Azt viszont szintén elismerte, hogy az Arker jelenlegi tulajdonosa, Patrik Ondrovič az ő korábbi barátnőjének, legidősebb lánya anyjának a jelenlegi partnere. Kollár szerint a Hlas akkor sem tudta volna „mocskosabban csinálni”, ha akarta volna.

„Ha utálatos akarnék lenni, akkor én sem csináltam volna máshogy, mindenkit besároztak” – panaszkodott Kollár.

- lpj -