Jól meggazdagodtak a luxusmárkák - erős eladást produkáltak a dúsgazdagok kedvenc cégei

2022. augusztus 15. - 14:34 | Külföld

Az élelmiszer-, a benzinárak, utazási költségek az elmúlt évben az egekbe szöktek, de úgy tűnik, hogy az 1200 dolláros tornacipőket és 300 000 dolláros sportkocsikat vásárló szupergazdagokra mindez kevésbé hat – írja a CNBC, amelyet a Portfolio.hu szemlézett.

A Louis Vuitton és Christian Dior termékeket értékesítő LVMH, a Versace anyavállalata a Capri és a luxusautókat gyártó Ferrari is kiadták gyorsjelentésüket az idei féléves bevételeikről, melyből az derül ki, hogy ezeknek a cégeknek egyáltalán nem kell majd meghúzniuk a nadrágszíjukat, hiszen szép kis summával gazdagodtak meg,

sőt jobbak a számaik mint egy évvel ezelőtt.

Hiába az infláció, hiába az elszálló energiaárak a főleg szupergazdagoknak értékesítő cégek szárnyaltak ebben az évben is:

Az LVMH, amelyhez a Christian Dior, a Fendi és a Givenchy is tartozik, 21%-os bevétel-növekedést ért el, 36,7 milliárd euróra tornázta bevételét 2022 első félévében.

A Versace sem panaszkodhat - 30%-kal nőtt a bevétele az első negyedévben az előző évhez képest, anyavállalata a Capri Holdings 15%-os növekedést mutatott.

A Ferrari is jól járt, 1,29 milliárd eurót tett zsebre az év első félévében.

Szakértők szerint a luxuskategória töretlen ereje összhangban van a korábbi gazdasági lassulásokkal, mivel a gazdagok gyakran utolsóként érzik meg a negatív hatásokat. Számukra a méregdrága vásárlások gyakran státuszszimbólumot jelentenek - írja a Portfolio.hu.


(Portfolio.hu)

Címkék: luxusmárkák