Jól megy a tilosban parkolás a szerdahelyi városi zsaruknak

Minden arra vall, hogy Dunaszerdahelyen úgy parkolnak a városi rendőrök, ahogy csak akarnak. Egyik kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket erre a városháza melletti pökhendi parkolási stílusra, de még más egyébre is.

Jól megy a tilosban parkolás a szerdahelyi városi zsaruknak

Meglehetősen bosszantó az egyenruhások azon hozzáállása is, hogy büntetéskor fittyet hánynak az olyan csacskaságokra, mint az ép ész. Történt ugyanis, hogy ma, azaz kedden az emberünk, miután lerakta az autóját, távozva a kocsijától sms-ben fizette ki a parkolási díjat. Tett pár lépést, és visszafordulva már azt látta, hogy a rend városi őrei már ott intézkednek bőszen a járgányánál, a fejüket csóválva. Olvasónk visszament hozzájuk és kérdezte tőlük, mégis mi a bibi? Erre a fakabátok azt mondták, nincs kifizetve a parkolás. Pedig az általuk már kinyomtatott büntetési cetlin percre pontosan az az idő szerepelt, mint az olvasónk sms-ében.

Ezt ők nem ismerték el, mondván, amikor a rendszerben ellenőrizték a helyzetet, abban a másodpercben még nem volt rendezve a parkolási díj.

“Segíteni és védeni”, ez az állami rendőrség mottója. A szerdahelyi városi zsaruké mi lehet? Talán “A kákán is csomót találunk!” Mert egy csomó büntetést lehet lehúzni még azoktól a sofőröktől is, akik szabálykövetően kifizetik a parkolást.

Para/sp