Jól szájon vágták a francia államfőt, amikor megállt üdvözölni az utca embereit (VIDEÓ)

2021. június 8. - 16:43 | Külföld

Pofon vágták Emmanuel Macron francia elnököt egy hivatalos látogatáson egy franciaországi településen, írja a BBC.

Jól szájon vágták a francia államfőt, amikor megállt üdvözölni az utca embereit (VIDEÓ)

A közösségi médiában villámgyorsan terjedő videó első másodpercein Macron látható, ahogy odasétál egy biztonsági kordonhoz, ami mögött nézelődők állnak. A biztonsági emberek megkésett közbelépésével végül lecsillapodnak a kedélyek. A francia média szerint az ügyben két férfit tartóztattak le.

Az elnöki hivatal egy szűkszavú közleményben annyit írt, hogy megpróbálták megütni az államfőt, de ez nem tántorította el őt látogatása folytatásától. Macron azért érkezett a városba, hogy diákokkal és vendéglősökkel beszélgessen arról, milyen visszatérni a megszokott kerékvágásba a koronavírus-járvány után.

A helyi média szerint az államfő üdvözölni akarta a tőle kordonnal elválasztott helyieket, ezért a tömeg felé vette az irányt. Kezet akart fogni egy khakizöld pólós, lófarkat viselő, sötét szakállú férfival, aki azonban arcul ütötte az elnököt.

A támadó azt kiáltotta: Le Macroniával!, illetve a királypártiak csatakiáltását (Montjoie Saint Denis!) hallatta. A férfi személyazonosságáról és indítékáról egyelőre semmit sem tudni.

(Telex/MTI)