Jön a „Kerékpáron az iskolába” országos kampány

Ebben a hónapban a diákok és a tanárok is tehetnek az egészségükért valamit két keréken.

Jön a „Kerékpáron az iskolába” országos kampány
Fotó: Stock (illusztráció)

A Kerékpáron az iskolába elnevezésű országos kampányba május 14-ig kapcsolódhatnak be a diákok és tanáraik a kampány honlapján.

Az egyhetes kampány 2018. május 21. és 25. között zajlik, célja pedig, hogy arra ösztönözze a gyermekeket, hogy egészségesebb módon, kerékpáron vagy gyalogosan járjanak az iskolába. A versenyt a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma hirdette meg az oktatásügyi tárcával együttműködésben.

„Újabb kerékpáros kampányt indítunk, mellyel főként a legfiatalabb korosztályt szeretnénk rábírni az egészségesebb életmódra. Célunk, hogy örömüket leljék az iskolába vezető útban, felkelteni érdeklődésüket az iránt, hogy az utat kerékpáron, rolleren vagy gyalog tegyék meg, ezáltal növelve fizikai aktivitásukat. A párhuzamosan futó, Kerékpáron a munkahelyre elnevezésű kampánnyal együtt pedig az egész család részt vehet ebben a kezdeményezésben” – mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

A kampány arra fókuszál, hogy a tanulók gyalogosan vagy kerékpáron tegyék meg az iskolába vezető utat. Célja, hogy a lehető legnagyobb biztonságot és kényelmet biztosítsa nekik az egészséges és olcsó közlekedési lehetőség közben. Ezek a tevékenységek erősítik a gyerekek pozitív viszonyát a testmozgáshoz és az egészséges életmódhoz.

Az iskolák abban méretik meg magukat, hová érkezik a legtöbb kerékpáros tanuló, azonban a versenyhét folyamán más megvalósított tevékenységek is számítanak. A szavazásra a közösségi hálókon kerül sor. Az iskolák számára a díjkiosztás – melynek során kerékpárállványokat és lakatokat nyerhetnek – a június második felében sorra kerülő eredményhirdetéskor lesz.

A Kerékpáron az iskolába elnevezésű kampányt a május elején meghirdetett Kerékpáron a munkahelyre című kampánnyal párhuzamosan szervezik. Mindkettő célja a motoros közlekedés alternatíváját kínáló, környezetkímélő és egészséges kerékpáros közlekedés népszerűsítése.


(para)