Jótékonysági célból hajózza körbe a földet vitorlásán a magyar hajóskapitány

2015. augusztus 25. - 20:40 | Külföld

Világkörüli útra indul 2016 márciusában Légrádi Márk, magyarországi hajóskapitány egy vitorlással, a különleges vállalkozásának pedig nemes célja van – beteg gyerekeknek szeretne adományokat gyűjteni.

Jótékonysági célból hajózza körbe a földet vitorlásán a magyar hajóskapitány
Légrádi Márk (Fotó: foldkerules.hu)

A hajóskapitány tervei szerint egyedül vágna neki az útnak, melynek során Budapestről indulva, a Dunán lehajózva eljutna a Fekete-tengerig, innen következő célpontja a Földközi-tenger, ahonnan szeretne eljutni Gibraltárra, a Panama-csatornáig, majd onnan a Csendes-óceánon át Új-Zélandra és Japánba, végül pedig Anglián keresztül vissza Európába.

Légrádi Márktól megtudtuk, a 2016 márciusára tervezett indulást alapos felkészülés előzi meg. Ami a hajót illeti, Márk egy erre az útra tervezett vitorlással szeretné megtenni az utat, ami előzetes becslése szerint három évbe telik majd.

A hajóskapitánynak sikerült egy igazi legendát, az Equator 44 típusú vitorlás sablonját megszereznie, melyen hajózva Gál József feleségével és 3 éves fiával 1991 és 1996 között megkerülte a földet. A vitorlás felújítása jelenleg is tart, Márk előzetes tervei szerint januárra készülhet el teljesen.

A hajóskapitánytól azt is megtudtuk, világkörüli útja során szeretné tartani a kapcsolatot az emberekkel: több kamerát is szerel majd a hajóra, emellett pedig blogján, valamint Facebook- és Youtube-csatornáján is rendszeresen beszámol az útja során szerzett élményeiről.

Márk földkörüli útja a környezettudatosság jegyében zajlik majd, hiszen elmondása szerint csupán minimális üzemanyagot szeretne elfogyasztani – inkább a természet, a szél adta energiákra szeretne támaszkodni.

Annak ellenére, hogy Márk egyedül vág neki a hatalmas távolságnak, útja során szeretne útitársakat toborozni egy-egy szakaszra, hogy az általuk kapott pénzből fenn tudja magát tartani, az adománygyűjtésből befolyt teljes összeget pedig jótékonysági célokra tudja fordítani.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre:
Címkék: világkörüli út