Jótékonysági futás újév napján Nagypakán

Jótékonysági futást szerveznek 2018. január 1-jén, újév napján Nagypakán.

Jótékonysági futás újév napján Nagypakán

A jótékonysági megmozdulást a vittényi Matej Chovančák megsegítésére szervezik. A  hároméves kisfiú epilepsziás rohamokkal küzd, mesterséges kómában tartják. A futás során összegyűjtött pénzösszeget a kisfiú rehabilitációs kezelésére, gyógytornára, valamint egészségügyi segédeszközökre fordítják. Támogatás nélkül szülei képtelenek fedezni a kezelések költségeit.

A futásra 2018. január 1-jén kerül sor. Az indulás 14 órakor lesz a nagypakai Szent László templom elől, majd a futók Kispakát és Csukárpakát érintve érkeznek majd vissza a célállomáshoz. A regisztráció 13:00 és 13:45 között lesz. A táv 5, illetve 10 kilométeres.

A részvételi díj tetszőleges. A szervezők szeretettel várják azokat is, akik nem szeretnének futni: helyette például görkorcsolyán vagy kerékpáron is teljesíthetik a távot.

A rendezvény társszervezői a helyi önkormányzat, a Pakáért Polgári Társulás, a pakai önténtes tűzoltók, valamint a Még Egy Lépés Polgári Társulás (OZ Ešte krok).

Gyere, és fuss velünk január elsején. Ha tudsz, járulj hozzá, hogy a kisfiú állapota javuljon, és egykor teljes életét élhessen. Tegyünk érte, hogy jobban induljon a 2018-as év!


(para)