Jótékonysági vásár karácsonyvárással Hodosban

2018. december 16. - 15:32 | Régió

Jótékonysági karácsonyi vásárra került sor december 15-én a Dunaszerdahely melletti község központjában található Szabaidőközpontban, a helyi óvoda szülői szövetségének szervezésében. A napot karácsonyváró rendezvény zárta.

Jótékonysági vásár karácsonyvárással Hodosban
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

A vásáron aprósüteményeket, karácsonyi dekorációkat, asztali díszeket és egyéb kézműves termékeket lehetett vásárolni, melyeket az ovisok szülei, a pedagógusok, a szakácsnéni, és a takarító személyzet készítettek. A helyszínen gulyást is fogyaszthattak a látogatók, melyet Rácz Péter ajánlott fel. A megszabott áron felül bármennyit adományozhattak az emberek az ovisoknak, hiszen ebből az összegből kerültek a karácsonyfájuk alá a játékok. „Hát szóhoz sem jutunk. Mindenkinek, aki részt vett a jótékonysági karácsonyi vásáron és támogatta a mi kis ovisainkat, hálával tartozunk. Ma aztán igazán érezni lehetett a közösség erejét. A tanító nénik, a kedves szülők és az önkormányzat összefogásával a gyerkőcök csodaszép ajándékokat kapnak” – mondta Tóth Kázmér Viola, az esemény ötletgazdája. A reggel nyolckor kezdődő vásáron délben már elfogytak a sütemények, estére pedig alig maradt portéka. „A látogatottság és a siker minden képzeletet felülmúlt” – mondta mosolyogva az ötletgazda.

A helyi községi hivatal ugyanezen a napon délután 14 órától családi karácsonyvárót szervezett a helyszínen, tehát akik a karácsonyi vásárra érkeztek, azok karácsonyvárón is részt vehettek. A hivatal az óvodásoktól nagyobb mennyiségű száraz süteményt vásárolt, ezzel támogatva őket. Ezekkel az édességekkel, lángossal és forró teával vendégelték meg a rendezvényre látogatókat.

(alsa)