Jóváhagyta a kormány az új járványügyi intézkedéseket

2021. december 8. - 17:02 | Belföld

A kormány jóváhagyta a javasolt intézkedéseket - jelentette be a szerdai kormányülés után Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt).
 

Jóváhagyta a kormány az új járványügyi intézkedéseket
Vladimír Lengvarský (TASR)

Péntektől (december 10.) OP-rezsimben (oltottak és a betegségen átesettek) újra lehet templomba és boltba menni. A vásárlók számát négyzetméter szerint korlátozzák, a tömegközlekedési eszközökön OTP-rezsim (oltás, teszt, a COVID-19-en átesettek) lesz érvényben.

Hétfőtől (december 13.) az alapiskolák felső tagozata és a középiskolák távoktatásra állnak át.

Péntektől OP-üzemmódban kinyit az összes üzlet, az alapvető szolgáltatások, valamint a síközpontok, működhetnek a sífelvonók. A zárt felvonókabinok 25 százalékos kihasználtsággal, állandó szellőztetés és fertőtlenítés mellett működhetnek.

A miséken, istentiszteleteken 30 személy, vagy 25 négyzetméterenként egy főre lehet jelen. A fitnesztermekben maximum hat vendég, vagy 25 négyzetméterenként egy fő tartózkodhat.

A tömegközlekedési eszközökön, például a távolsági buszokon, az IC-vonatokon vagy a gyorsvonatokon OTP-rezsim (oltás, teszt, a COVID-19-en átesettek) lesz érvényben.

A szállodák és a panziók december 25-től OP-üzemmódban nyithatnak ki, közös szálláson az egy háztartásban élők lakhatnak, a wellness-szolgáltatás, az étel szobába szállítása csak negatív teszteredménnyel (PCR, antigénteszt, öntesztelés a szállodában) vehető igénybe.

A határérték, amelynél az intézkedések szigorítását javasolhatja az egészségügyi miniszter a kormánynak, 3800 kórházban ápolt beteg.

TASR