Jövő héten az esőt fokozatosan havazás válthatja fel

2016. november 3. - 16:19 | Belföld

Az elkövetkezendő napokban fokozatosan csökken a hőmérséklet, jövő héten még jobban lehűl a levegő – írja a tvnoviny.sk.

Jövő héten az esőt fokozatosan havazás válthatja fel
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az esőt fokozatosan havazás válthatja fel, legelőször az ország középső részén, majd az alacsonyabban fekvő területeken is lehet havazásra számítani.

Idén Márton hamarabb érkezik meg fehér lovon. Néhány ismert weboldal arról ír, hogy Pozsonyban jövő hét szerdán leeshet az első hó.

A meteorológusok előrejelzése szerint pénteken hideg reggel ébredünk majd. A meteorológiai intézet időjárás-jelentése szerint reggel 3 és 8 fok körüli hőmérséklet várható, délnyugaton valamivel melegebbet, 12 fokot jeleznek előre.

A péntekihez hasonló időjárás lesz a hétvégén. Borús lesz az égbolt, helyenként, legőképpen a hegyvidékeken havazásra is lehet számítani. A hőmérők 6 és 11 fok körüli hőmérsékletet mutatnak majd, délnyugaton 13 fok várható.

Hétfőn is marad a felhős idő, helyenként előfordulhat eső is. Az ország középső részén havazásnak lehet majd örülni. Napközben 7 és 12 fokra kúszik fel a hőmérők higanyszála, északon ennél hidegebb, 5 fok várható.

Kedden esős időre számítsunk, a hegyvidékeken megint havazhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok körül alakul.

Az yr.no portál szerint Pozsonyban jövő hét szerdán 13 és 19 óra között akár 2,4 – 3,2 centiméter hó is eshet. Havazást jeleznek előre csütörtökre is.

Fotó: weather.com

Egy másik ismert weboldal, a weather.com az előrejelzésében azt írja, hogy Pozsonyban csütörtökön fog havazni.

tvnoviny.sk/para

Címkék: időjárás, hideg idő