Jövőre már valószínűleg máshol lesz a dunaszerdahelyi Fröccsfeszt

2019. április 18. - 22:28 | Régió

A fesztivál helyszínének megváltoztatása érdekében indított petíció tulajdonképpen részben eredményes volt. A szervezők időközben meglátogatták a petíció aláíróit, és a türelmüket kérték.

Jövőre már valószínűleg máshol lesz a dunaszerdahelyi Fröccsfeszt
Archív felvétel - Fröccsfest / Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, a Štefánik, a Rózsa, a Bacsák és a Sládkovič utcák, valamint a Vásártéri házak lakói aláírásukkal támogatták azt a kezdeményezést, mely arra irányult, hogy a jövőben ne a gimi és a vidékfejlesztési szakközép közti Szent István téren rendezzék meg a régió legnagyobb fesztiválját, hanem egy kevésbé lakott területen.

A petíciót február 18-án adták le a városházán, a képviselő-testület asztalára pedig a héten került, amikorra már megvalósult egy másik aláírásgyűjtés is, amelyet pedig a szervezők indítottak. A képviselő-testület kulturális szakbizottsága is foglalkozott ezzel a témával, és ez az aláírásgyűjtés volt az egyik követelmény, amit a szervezőknek teljesíteni kellett.

A Fröccsfest szervezői, Dakó Sándor (független városi képviselő) és Domonkos Pál végigjárták az eredeti petíció aláíróit, és megbeszélték velük a problémát, majd megegyeztek velük abban, hogy mérséklik azokat a hatásokat, amelyeket a környéken lakóknak el kell viselniük a kétnapos rendezvény ideje alatt.

Dakó Sándor érdeklődésünkre elmondta, megajándékozták és meg is hívták őket a következő fesztiválra.

„Ezúton tudomásul vesszük az igyekezetüket, hogy a következő évben már áthelyezik a fesztivál helyszínét a szabadidőparkba” – szögezik le az újabb petíció aláírói, összesen 87-en. Csak néhányan maradtak, akik az első petíciót aláírták, de a másodikat nem.

Dakó ugyanakkor úgy látja, hiába tartják be a szabályokat akár egy új helyszínen is, ott is akadhatnak, akiket zavarni fognak a fesztivállal járó körülmények.

Gútay László (MKP), a kulturális szakbizottság elnöke a keddi plénumon megjegyezte, hogy a megegyezés alapján a fesztivált idén még ugyanazon a helyszínen rendezik meg, mint eddig. „A bizottság tagjai közül senki sem volt a fesztivál ellen. Érdekünk az, hogy az ifjúság itt találja meg a szórakozási lehetőségét, ne kelljen utaznia” – fogalmazott.

(SzT)