Jozef Roháč nálunk is megkapta, amit érdemel

2018. december 10. - 11:32 | Belföld

A maffia egykori bérgyilkosa jelenleg Magyarországon tölti a szomszédunknál kiszabott életfogytiglani börtönbüntetését.

Jozef Roháč nálunk is megkapta, amit érdemel
Jozef Roháč (Fotó: SITA-archívum)

A szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa hétfőn határozott Jozef Roháč ügyében a hazai maffiagyilkosságok kapcsán, és itt sem kapott enyhébb büntetést. Ezzel a fellebbviteli bíróság tulajdonképpen megerősítette a Specializált Büntetőbíróság tavaly áprilisban kirótt büntetését.

Roháč számolhatott ezzel, ugyanis nem igazán érdekelte, hogy a helyszínen hallgassa meg az ítéletet, át sem szállították őt magyar börtönéből.

A budapesti Fővárosi Ítélőtábla tavaly májusban hirdette ki jogerős határozatát a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében, Jozef Roháčot életfogytiglani, Portik Tamást 13 éves szabadságvesztésre ítélve.

Egy hónappal korábban hozta meg első fokú ítéletét a szlovák bíróság a Sýkora-klán egykori maffiózói ellen, Roháč mellett akkor Róbert Lališ (Kýbel) és Ivan Cupper (Vincko) is életfogytiglant kapott első fokon, Martin Bihárit (Orosz) 23 évre ítélték, Alojz Kromka (Takarító) esetében pedig nem szabtak ki büntetést, mert már korábban életfogytos volt. A bűnszervezet tagjait 1998 és 1999 között elkövetett hat brutális gyilkossággal vádolták. Az áldozataik tulajdonképpen mind alvilági vagy vállalkozói körökből kerültek ki, így lényegében leszámolásról volt szó: Eduard és Robert Dinič, Roman Deák, Alojz Házy, Daler Hlavačka, Miloš Piliar.

A hírt aktualizáljuk...

További kapcsolódó cikkek:
Roháč beismerte, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet
Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatták ki Jozef Roháčot

(TASR)

Címkék: Jozef Roháč, maffia