Július elsejétől emeli árait a Szlovák Posta

2019. június 29. - 12:09 | Belföld

Hétfőtől a postahivatalokban érvénybe lép az általános szolgáltatások és a postai befizetések új árlistája. 

Július elsejétől emeli árait a Szlovák Posta
Fotó: TASR

Eszerint a belföldi levélküldemények és csekkbefizetések esetén a lakosok havi átlagosan öt centtel fognak többet fizetni. Az árkorrekció nem érinti a nemzetközi postai és csomagszolgáltatást.

A postai szolgáltatások digitalizálása és az elektronizálása eredményeként a postai szolgáltatások igénybevétele csökkent.

„A tarifák növelésével olyan pénzeszközökhöz jut a posta, amelyekre szüksége van a folyamatos bérköltségek fedezésére, valamint a szolgáltatások modernizálására”

– közölték.

„Július 1-től az általános szolgáltatások és a belföldi postai befizetések ára átlagosan 11 eurócenttel emelkedik majd. A módosítás ellenére a Szlovák Posta díjai a szomszédos országok áraival megegyező szinten vannak, akik ugyanígy reagálnak a postai szolgáltatások megnövekedett kiadásaira”

– nyilatkozta Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője.

Manapság a szlovákiai online áruházak ügyfeleinek több mint 70 százaléka csomagküldő szolgáltatásokat használ. A csomagküldés megfelelő rugalmasságának biztosítása érdekében a Szlovák Posta több mint 300 százalékkal tervezi bővíteni a zólyomi (Zvolen) logisztikai központ kapacitását. Az ügyfelek hamarosan használhatják egy új mobilalkalmazást vagy egy még szélesebb körű, nonstop hozzáférhető BalíkoBoxov-hálózatot, amely áttekinthetővé és gyorsabbá teszi az ügyintézést.

2019 februárjától a Szlovák Posta több mint 1500 fiókjában a kártyás fizetési lehetősséggel is igyekszik hozzájárulni a hatékonyabb működéshez és a kényelmes ügyfélintézéshez. Egy másik újdonság az ügyfelek számára a gyors készpénzfelvétel a postahivatalban, amely különösen alkalmas az olyan települések ügyfelei számára, ahol nincs ATM.

HNOnline/TASR/para