Júliustól 1000 szurkolót engedhetnek be a meccsekre

2020. június 9. - 12:20 | Sport

Nem a sportkomplexumok és stadionok befogadóképessége szerint fogja meghatározni a Közegészségügyi Hivatal, hogy hány néző vehet részt a különböző sporteseményeken.

Júliustól 1000 szurkolót engedhetnek be a meccsekre
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Ezt Ján Mikas tiszti főorvos jelentette be június 9-én, amikor Igor Matovič kormányfő oldalán ismertette az egyes járványügyi korlátozások feloldását. Az eseményen az illetékesek tájékoztattak a kültéri maszkviselés eltörléséről, arról, hogy az iskolák június utolsó hetében megnyithatják kapuikat, de bejelentették azt is, hogy június 10-től már összesen 19 országra bővítik azon államok listáját, ahova a szlovák állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak.

A sajtótájékoztatón szóba kerültek a sportesemények is. A tiszti főorvos elmondta: június 10-től 500 nézőt engedhetnek be rendezvényeikre és mérkőzéseikre a sportlétesítmények.

Ján Mikast a jelenlévő újságírók megkérdezték arról is, hogy az orvosokból és tudósokból álló szakmai konzílium nem mérlegelte-e, hogy a konkrét stadionok befogadóképessége alapján határozzák meg a nézők maximális létszámát. Ez ugyanis lehetővé tette volna azt - például a rendre 5-10 ezer nézőt vonzó dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzéseken -, hogy a nagy stadionok több szurkolót is beengedhessenek, ha a nézők megtartják egymástól a megszabott távolságot.

A tiszti főorvos azonban kizárta, hogy egyedi módon kezeljék az egyes létesítményeket. Azt viszont elárulta, hogy a sportesemények esetében július 1-től 1000 főre emelik a maximális nézőszámot.

Ján Mikas hozzátette: a járványügyi konzílium egyelőre nem számol azzal, hogy a nyár folyamán tovább emeljék a július 1-től érvényes, legfeljebb 1000 fős nézőszámot.

Kapcsolódó cikkek:

(parameter)