Juniorok országos bajnoksága Somorján

Szombaton, február 10-én Somorján rendezik a birkózók idei első országos bajnokságát, melyen a juniorok kötöttfogásban mérik össze a tudásukat. 

Juniorok országos bajnoksága Somorján

A somorjai Gladiátor birkózóklub szervezésében zajló viadalon a résztvevők tíz súlycsoportban vetélkednek az érmekért. A klubok az 1998–2000-ben született versenyzőiket nevezhetik, a 2001-es korosztály tagjai pedig orvosi engedéllyel és szülői beleegyezéssel állhatnak csatasorba.

Mivel javában az év elején tartunk, ezért a folytatást illetően a versenyzők és a szakvezetés számára egyaránt sokat jelent a válogatott kapuján kopogtatók helytállása. Értesüléseink szerint elsősorban a dunaszerdahelyi Bürsöly Gergely, a madari Sluka István, a somorjai Holocsi Bence, valamint a két marcelházai, Hulman Nikolas és Marczinkó Nikolas előtt csillan fel annak lehetősége, hogy  címeres mezben is megvillanthatják tudásukat a juniorok idei erőpróbáin. Ennek érdekében azonban első lépésként a bajnoki cím megszerzésére lesz szükségük. A közönségvonzó szőnyegcsaták a Gladiátor birkózóklub Duna utcai sportcsarnokában délelőtt tizenegy órától zajlanak.

ái