Június végéig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

2023. június 2. - 16:57 | Kultúra

Június 25-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba (PMSZ), alapképzésben résztvevő pozsonyi egyetemi hallgatók jelentkezését várják.

Június végéig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba
Fotó: PMSZ

Még három hétig, június 25-ig beadhatja jelentkezését a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba az a pozsonyi magyar egyetemista, aki a 2023/24-es tanévben a szállás mellé szakkollégiumi képzést is szeretne kapni. A szakkollégiuim tájékoztatása szerint a felvételit

„az alapképzésben részt vevő pozsonyi egyetemi hallgatók, valamint tanulmányaikat szeptembertől a fővárosi egyetemen megkezdő, 25 év alatti diákok részére” hirdetik meg.

A felvételi eljárás kétfordulós, írásbeli és szóbeli részből áll. Jelentkezni az intézmény honlapján megtalálható online kérdőív kitöltésével lehet. A kérdőív kitöltése során egy motivációs levelet is várnak a jelentkezőktől. A második, szóbeli fordulóra július 1-én, illetve július 8-án kerül sor, a jelentkező kiválaszthatja a neki jobban megfelelő dátumot.

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium belső udvara (Fotó: PMSZ)

Mit ad a szakkollégium?

A PMSZ egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény.

„A PMSZ tagjai az egyetemi képzést kiegészítő kurzusokon, készségfejlesztő programokon vesznek részt” – tájékoztatta a Paramétert Voda Zsófia, a PMSZ tanulmányi vezetője.

A felvételit sikeresen teljesítő tagok Pozsonyban, a Kapucinus utca 5. alatt található belvárosi épületében, két- és háromágyas szobákban kapnak elhelyezést. A szobákhoz saját fürdőszoba, konyhai rész is tartozik, a gyors internetszolgáltatás természetesnek számít.

Az intézmény 2016-ban alakult. „Olyan, mindenki számára értékes programokat állítunk össze, melyek során másutt el nem sajátítható készségekkel és ismeretekkel ruházzuk fel tagjainkat” – tájékoztatott Voda.

A Szakkollégium minőségbiztosításáért a Tanulmányi Tanács felel, melynek tagja – többek között - Ódor Lajos miniszterelnök is.

A 2023-as évnyitón Novák Katalin magyar államfő díszvendégként az intézmény végzőseit tüntette ki. A programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.