Júniustól 32 határátkelő nyílik meg, 12 helyen elérhető az e-karantén

2020. június 1. - 17:39 | Belföld

Június elejétől megnyitották a személyforgalom, valamint a 7,5 tonnánál nem nehezebb tehergépjárművek előtt a szlovák-magyar határt a Rároš-Rárospuszta átkelőnél, valamint a szlovák-cseh határt a személyforgalom előtt a skalicai kikötőnél.

Júniustól 32 határátkelő nyílik meg, 12 helyen elérhető az e-karantén
Fotó: TASR

Június 2-tól újra járni fog a teherkomp Párkány és Esztergom között – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Barbara Túrosová, a belügyminisztérium szóvivője. Összesen 32 közúti és folyami határátkelőhely nyílik meg újra júniustól.

Összesen 12 átkelőnél lehet átlépni a határt az e-karantén applikáció alkalmazásával. Ausztria felől a Ligetfalu-Berg és a Jarovce-Kittsse átkelőnél, Magyarország felől a Dunacsún-Rajka, Ipolyság-Parassapuszta, Milhosť-Tornyosnémeti, Lengyelország felől a Vyšný Komárnik-Barwinek és a Trstená Chyžné, Ukrajna felől a Vyšné Nemecké-Užhorod, Csehország irányából pedig a Drietoma-Starý Hrozenkov, Brodské-Břeclav, Svrčinovec-Mosty u Jablunkova és a Makov-Bílá Bumbálka átkelőnél van erre lehetőség.

A kormány június 26-ig meghosszabbította az ellenőrzést a határokon. „165-300 euró pénzbírság szabható ki arra, aki nem a kijelölt átkelőn akar átmenni a határon" - figyelmeztet a minisztérium.


TASR