Júniustól drágul a kassai tömegközlekedés

2023. május 29. - 20:03 | Régió

Júniustól drágul a kassai tömegközlekedés, ezért az eddigi menetjegyek felhasználása érdekében 5 és 10 centes pótjegyeket lehet vásárolni – tájékoztatta a TASR-t Vladimíra Bujňáková, a Kassai Tömegközlekedési Vállalat (DPMK) szóvivője. A jegyvásárló automaták szerdán (május 31.) nem fognak működni.

Júniustól drágul a kassai tömegközlekedés
TASR-felvétel

A DPMK azt tanácsolja, hogy a megvásárolt jegyeket május végéig használják fel az utasok. „Júniustól szükség esetén 5 és 10 centes pótjegyeket lehet majd vásárolni, ezeket a régi menetjegyekkel kombinálva kell felhasználni, hogy kiadják az új jegyárat. Arra kérjük az utasokat, hogy ezeket a jegyeket egymás után, minél rövidebb időn belül jelöljék meg a jegykezelő berendezéssel” – folytatta Bujňáková. A pótjegyeket csütörtöktől augusztus végéig lehet majd megvásárolni a DPMK Bártfai utcai (Bardejovská) és Roosevelt utcai ügyfélközpontjában.

A vállalat arra is figyelmeztet, hogy szerdán reggel 6-tól éjfélig egyetlen jegyvásárló automata sem fog működni a városban, csütörtöktől lehet újra használni őket.

Például a 30 perces menetjegy 1 euróba fog kerülni, a virtuálisan, csipkártyával vásárolt jegy 0,89 euróba. A 60 perces, SMS-ben vásárolt jegy 1,50 euróra drágul.

TASR