Juraj Hipš pártegyesülésről beszél, Miroslav Kollárnak megvan erről a véleménye

2021. szeptember 19. - 12:10 | Belföld

A parlamenten kívüli Spolu párt szombaton (szeptember 25-én) elnököt választ Pozsonyban. Az eddigi elnök, Juraj Hipš nemrég lemondott, és azzal a vízióval indult, hogy csatlakozzanak a parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia (PS) párthoz.

Juraj Hipš pártegyesülésről beszél, Miroslav Kollárnak megvan erről a véleménye
Juraj Hipš (TASR)

Miroslav Kollár európai parlamenti képviselő, aki néhány hónappal ezelőtt csatlakozott a Spoluhoz, és szintén elnökjelöltként indul, elutasítja az egyesülést. Azt mondja, hogy a Spolu nem tárgyal a Progresszív Szlovákiával, csak Hipš tárgyal velük. „Jövő héten a Spolu képviselői eldöntik, hogy támogatják-e az egyesülést” – írta Hipš a közösségi hálón. Matej Buček, a párt szóvivője szerint a szombati pozsonyi közgyűlésen 179 küldött lesz, akik mind oltottak.

A Progresszív Szlovákiával folytatott, egyesülésről szóló tárgyalások Hipš szerint tényszerűek és építő jellegűek. „Együtt megpróbálunk erős alternatívát építeni a jelenlegi káoszkormány és a maffia előző kormánya ellen. Mert a politika végső soron az embereknek szól, nem maguknak a politikusoknak” – tette hozzá.

Kollár, akit meglepett az egyesülés ötlete, elutasította azt. A közösségi hálón azt írta, csak Hipš tárgyal erről. „Világossá kell tenni, hogy az elnökség felhatalmazása nélkül, a párt vezetésének felhatalmazása nélkül tárgyal” – írja.

Kollár elmondása szerint, a választások után megértené az egyesülési szándékot, most viszont nem tudja hova tenni. Kollár indulni akar a Spolu elnöki posztjáért.

(čas.sk)