Juraj Krúpa úgy gondolja, nem fogják megnyitni a hétfői ülést, amin Šimkovičová leváltásával kellene foglalkozniuk a képviselőknek

2024. február 11. - 14:26 | Belföld

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter és Juraj Krúpa, az SaS parlamenti képviselője merőben eltérően vélekedik Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter leváltásáról. Míg előbbi azt állítja, hogy nincs ok a leváltására, addig az ellenzéki képviselő nagyon is sok indokot lát erre. Ugyanakkor elismeri, hogy nem sok esélyt ad arra, hogy a hétfői (február 12-i) rendkívüli ülésen ez megtörténik. Ez következik a TA3 televízió vasárnapi műsorában elhangzott nyilatkozataikból.

Juraj Krúpa úgy gondolja, nem fogják megnyitni a hétfői ülést, amin Šimkovičová leváltásával kellene foglalkozniuk a képviselőknek
Juraj Krúpa (TASR)

„A kulturális miniszter menesztésének egyik oka az, hogy téveszméket és álhíreket terjeszt, és olyan kijelentéseket tesz, amelyek gyűlöletet szítanak bizonyos közösségek ellen“ – tette hozzá Krúpa. Felhívta a figyelmet arra is, hogy csaknem 190 ezer aláírás gyűlt össze a kulturális miniszter lemondását illetően.

Azt azonban elismerte, hogy nem látja túl reálisnak a hétfői rendkívüli ülés megnyitását, amelyen Šimkovičová ügyével kellene foglalkozniuk a képviselőknek. „természetesen mi ott leszünk, de nagy a gyanúm, hogy az az ülés nem lesz megnyitva“ – tette hozzá.

A belügyminiszter nem kívánt találgatni, hogy megnyitják-e az ülést, vagy sem, de egyértelműen megalapozatlannak tartja a miniszter leváltására irányuló javaslatot. „Nem látok okot a leváltására“ – húzta alá. Szerinte a kulturális tárca jelenleg jobban irányított, mint amilyen Natália Milanová exminiszter ideje alatt volt.

TASR