Jutalmat kapna, aki beoltatja magát

2021. június 16. - 17:19 | Belföld

Tovább javult a járványhelyzet Szlovákiában. Jelenleg mintegy 200 beteget ápolnak kórházban.

Jutalmat kapna, aki beoltatja magát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Több mint 1,9 millió embert oltottak be a COVID-19 elleni vakcina első adagjával – tájékoztatott a szerdai kormányülést követően Matej Mišík, az Egészségügyi Elemző Intézet vezetője.

Mišík elmondta, jelenleg 22 beteg van lélegeztetőgépen. Az ország lakosságának 22 százaléka, azaz 1 194.127 ember már mindkét oltást megkapta. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) szerint nem kizárt, hogy sorsolással motiválnák az embereket az oltás beadatására.

„A mai kormányülésen szóba került a jutalmazás kérdése, lehetséges, hogy valamilyen anyagi hozzájárulást kapnak a beoltottak, vagy bekerülnek valamilyen sorsolásba"

– mondta a miniszter.

Hozzátette, vagy általános jutalomban részesítenék azokat, akik beoltatták magukat, vagy valamilyen sorsolásban vehetnének részt.

A Trencséni járásban június 17-től, csütörtöktől elsőfokú készültségi fokozat lép hatályba, Mišik azt mondta, nem lát ebben problémát. Jövő hétfőtől (június 21.) a COVID-automata szerint egy járás másod-, egy pedig elsőfokú riasztási besorolásba kerül. Másodfokú riasztás 15 járásban, elsőfokú pedig 45 járásban lesz érvényben. Megfigyelési fokozatba 17 járást sorolnak.

TASR