Kábítószerrel üzletelő bandára csapott le a NAKA – főként magyarlakta járásokban tevékenykedtek

2021. október 12. - 13:29 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított három személy ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény ügyében.

Kábítószerrel üzletelő bandára csapott le a NAKA – főként magyarlakta járásokban tevékenykedtek
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A hatóság a Losonci járásban hajtotta végre a Tréner fedőnevű akciót, amely során három személyt vettek őrizetbe. A gyanúsítottak 2018 óta szereztek be pervitint, amit aztán dílereknek és fogyasztóknak továbbítottak. A banda főként a Losonci, a Nagykürtösi, a Poltári, a Rimaszombati, a Zólyomi, a Detvai és a Nagyrőcei járásban tevékenykedett.

A rendőrség házkutatásokat végzett el, illetve egyéb helyiségeket is átfésült. Az egyik személynél 100 grammnyi pervitint találtak, ami 1900 egyszeri adag elkészítésére lett volna elegendő, feketepiaci értéke 5 ezer euró.

Emellett lefoglaltak 81 ezer euró készpénzt, valamint kábítószer porciózására és csomagolására használatos eszközöket. A rendőrség eljárást indított a három férfi ellen, a bíróság pedig elrendelte a vizsgálati fogságba helyezésüket. Az egyik gyanúsítottat 10-től 15 évig, a másik kettőt 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


-para-

Címkék: NAKA, kábítószer, díler