Kalavská kijelentette, Fico miatt mond le

2019. december 11. - 14:21 | Belföld

Andrea Kalavská egészségügyi miniszter (Smer-jelölt) a szerdai kormányülést követően újságírók előtt kijelentette, hogy elsősorban Robert Fico neki címzett kijelentései miatt mond le a miniszteri posztról. Szavai szerint talán az volna a legjobb, ha a kormányciklus végéig már Peter Pellegrini venné át a tárca irányítását.

Kalavská kijelentette, Fico miatt mond le
Andrea Kalavská (Fotó: TASR)

Azt nem sajnálja, hogy szerepet vállalt a politikában, jó tapasztalatnak tartja, ám a jövőben a gyógyászat területén folytatná hivatását. "Szeretnék viszont inkább visszamenni a kórházba és a beteg emberekre fordítani az időm és energiáim. Soha nem mondd, hogy soha, de a Smerrel már valószínűleg nem" - válaszolta a kérdésre, hogy még folytatná-e a politikában.

Elmondása szerint Robert Ficóval voltak a legnagyobb problémái. A Smer elnöke a nyáron még jelezte, hogy alkotmánytörvényként tudná támogatni a frakciója a kórházreformot, majd azt üzente Kalavskának, hogy tartania kellene az egyezséget, és ha a javaslat nem megy át, el kellene gondolkodnia a jövőjéről.

Richard Raši (Smer) kormányalelnök Kalavská lemondása kapcsán megjegyezte, hogy ha nagyobb lenne a politikai tapasztalata, akkor talán más lehetett volna az eredmény. "Nem nem tudom, hogy a jobbra és balra történő hátat fordítás politikai tapasztalatot jelent-e. De úgy gondolom, hogy ha azt látja, hogy nem mennek át a törvények, és valamilyen ellentét áll fenn közte és a párt között, amely jelölte, akkor ideje távozni. Ez így tisztességes, erkölcsös és elvárható" - fogalmazott.

(TASR)