Kaliňák elismerte, hogy járt Bödör borospincéjében

2020. november 9. - 14:46 | Belföld

A rendőrség birtokában lévő tanúvallomások szerint a Radošina községben lévő borospincében titkos találkák zajlottak, ahol a múlt héten letartóztatott egykori rendőri vezetők egyeztettek a nyitrai oligarchával és ezeken a találkákon jelen volt Robert Kaliňák, a Smer volt alelnöke, korábbi belügyminiszter is.

Kaliňák elismerte, hogy járt Bödör borospincéjében
Robert Kaliňák - archív felvétel (TASR)

A SME online vitaműsorában Kaliňák maga is elismerte, hogy járt Norbert Bödör borospincéjében.

"Ez lehetséges, nem tudom cáfolni. nyugodtan mondhatjuk, hogy ott voltunk, de semmiféle titkos értekezleten. Nem kell, hogy emlékezzek erre, mert ilyen találkozó, ahol jelen voltak ezek a személyek, akiket felsoroltak, több tucatnyi volt. De úgy gondolom, Bödör úr nem túl gyakran volt ott" - mondta.

Több alkalommal is elismételte a beszélgetés folyamán, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, mikor és kik voltak ott ezeken a találkozókon, és nem zárja ki azt sem, hogy Bödör ott volt.

"Én nem zárom ki, hogy találkoztam ott Norbert Bödörrel is. Nem tagadom, csak azt mondom, hogy nem tudom megerősíteni. De olyan titkos találkán, amelyeken valamilyen ügyeket boncolgattunk volna, biztosan nem vettem részt" - válaszolt egy alkalommal.

A kérdésre, hogy normálisnak tartja-e, hogy a rendőri vezetők és a speciális ügyész Bödör borozójában találkozgattak, aztán azt mondta, hogy az nem állítható, hogy találkozgattak, mert jó, ha egy vagy két ilyen találkozó történt.

A teljes beszélgetés megtekinthető a SME oldalán.

(SME)