Kaliňák futott a rendőrségre, Matovič meg a cipőjét méltatta a mai balhéjuk után

2023. szeptember 13. - 16:58 | Belföld

Robert Kaliňák, a Smer-SD elnökségi tagja a szerdai incidens miatt feljelentést tett Igor Matovič, az OĽaNO elnöke ellen. Kaliňák ezt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be.

Kaliňák futott a rendőrségre, Matovič meg a cipőjét méltatta a mai balhéjuk után
Forrás: Facebook - Igor Matovič

„Egy sor törvénysértést követett el, bűncselekmény elkövetésének gyanúja is fennáll, ezért állampolgárként is kötelességem reagálni, és így is reagáltam” – mondta Kaliňák. Hozzátette, hogy Matovič áthajtott az autójával a járdán és megzavarta a közrendet.

Matovič eközben a közösségi oldalán a cipőjét méltatta, ami "már kissé éhes, de azok után, amit ma kiosztott, továbbra is hűséges marad hozzá".

Szerdán reggel Matovič megzavarta a Smer-SD migrációról tartott sajtótájékoztatóját, majd összetűzésbe keveredett Kaliňákkal, ami tettlegességig fajult. Matovič azt hangoztatta, pontosan a Smer-SD készítette elő azt a törvénymódosítást, amely alapján igazolást adnak a migránsoknak, és most ezt a törvényt bírálja.

Az incidensnek a városi rendőrség vetett véget, a történteket a rendőrök testkamerái is rögzítették, a felvételeket vizsgálják.

Részletek:
Matovič mellbe rúgta Kaliňákot, erre Igort pofán vágták – szlovák exminiszterek verekedtek össze élő adásban (VIDEÓ)

(TASR)