Kaliňák Kiskára kenne egy másfél hónapos hányást

Ez eddig megszokott politikai sárdobálás kutyafüle a januári kezdéshez képest. 

Kaliňák Kiskára kenne egy másfél hónapos hányást
Fotó: tasr

Alig kezdtük el az új esztendő első munkahetét, de mára gejzírként tört ki a honi közélet pöcegödre. Ehhez nem kellett más, csak hogy megszólaljon az ország bársonyszékre gyógyult belügyére, a Malina Hedvig-ügy óta véreskezűként elkönyvelt politikai bonviván. 

Robert Kaliňák addig afterezhetett szilveszteri bulikája óta, amíg mára félig kijózanodva rá nem fanyalodott egy Mexikóból érkezett novemberi taccs felhánytorgására.

Történt ugyanis, hogy a csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal próbálta hergelni a Smer ellenségének kikiáltott államfőt, hogy megfenyegette, az irodájának haladéktalanul számlát küld egy kormánygép kitakarítása miatt. A belügy szerint ugyanis a gép Kiska egy tavalyi hivatalos útja után teljesen össze volt hányva, s azt ki kellett pucoltatni. Az elnöki iroda meg csak győzte jelezni, hogy mennyire szánalmas ez a vád, hiszen csak arról volt szó, hogy egy az államfői kabinethez amúgy nem tartozó személy állítólag napok óta gyomorrontástól szenvedett. De ez kit érdekel? A hazai politikai kultúrálatlanságnak mostantól küldetése a gyomorforgatás. 

Ha az elnök nem kínál "normális" támadási felületet, a belügyminiszternek megteszi ez a szamárság. Vagy a róka. Most konkrétan egy fosszíliává aszott okádék miatt mosná fel a talajt Kiskával.

Láthatólag a Smer gyomra nem veszi be a kormánypártokat időnként kritizáló Kiskát, és az államfőválasztás meg már itt van a láthatáron. A legerősebb kormánypárt forgatókönyvében meg ott a recept: le kell darálni a mostani elnököt, hogy esze ágába se jusson jelöltetnie magát jövőre. Beindult a karaktergyilkosság, zúdulhat a húgy és szar. Kaliňák meg erre hány fittyet.