Kaliňák megtalálta a kétségbe vonhatatlan bizonyítékát annak, hogy politikai üldözöttek!

2021. augusztus 19. - 14:45 | Belföld

Robert Kaliňák korábbi belügyminisztert csütörtökön 8:30-ra hívták a NAKA épületébe, hogy tanúvallomást tegyen a Tisztítótűz (Očistec) nevű nyomozás ügyében - írtuk korábban.

Kaliňák megtalálta a kétségbe vonhatatlan bizonyítékát annak, hogy politikai üldözöttek!

Dalibor Skladan, a Speciális Ügyészség szóvivője megerősítette, hogy valóban a Tisztítótűzzel függ össze a kihallgatása, és azt is, hogy Kaliňákot tanúként hallgatták ki.

Miután végeztek, Kaliňák maga is beszélt erről, kifejtve, hogy badarságnak gondolja azt, hogy az általa, majd Denisa Saková által vezetett belügyminisztériumon belül bűnszervezet alakult ki.

"Ha izolált bűncselekmények kapcsán felmerül bizonyos gyanú, azokat ki kell vizsgálni" - szögezte le, hozzátéve, hogy ezt az eddigi gyanúsítások sem említik.

Úgy véli, hogy ha ezt a bűnszervezetet politikai indíték is vezérelte volna, abban az esetben elképzelhetetlennek tartaná, hogy megszüntették volna az Andrej Kiska vagy Igor Matovič elleni adóügyi nyomozásokat, Daniel Lipšic vagy Ľubomír Galko elleni eljárásokat.

Kaliňák ezzel szemben a jelenleg folytatott nyomozások mögött lát politikai motivációt, és szerinte ennek kétségbe vonhatatlan bizonyítéka, hogy azokat olyan nyomozótisztek vezetik, akik már 12 éve is ott dolgoztak a NAKA korrupcióellenes részlegén.

"Mivel az elmúlt 12 évben nem kezdtek el nyomozni, világos, hogy ilyen ügyek akkor nem tűntek fel nekik, tehát evidens, hogy most politikai megrendelésre zajlik mindez" - hangsúlyozta a volt belügyminiszter.

(TASR)