Kaliňák neve minden disznósághoz hozzáköthető, ez zavarja a brüsszeli politikusokat

Az Európai Parlament képviselőit szlovákiai útjuk során nyugtalanította, hogy a volt belügyminiszter Robert Kaliňák (Smer-SD) neve említésre került a vietnami polgár elrablásának, illetve az Éjjeli Farkasok motoros banda ügyében.

Kaliňák neve minden disznósághoz hozzáköthető, ez zavarja a brüsszeli politikusokat
Fotó: tasr

Továbbá furcsállották, hogy az olyan emberek, akik a közvélemény nyomására lemondtak pozícióikról, később más fontos funkciót töltenek be. Keddi sajtótájékoztatóján ezt a küldöttség vezetője Sophie in 't Veld asszony jelentette ki.

Mint ismeretes, öt európai parlamenti képviselő látogat a hét folyamán Szlovákiába, hogy felmérje, milyen a helyzet az országban a Ján Kuciak meggyilkolását követő időszakban.

A brüsszeli képviselők találkoznak Andrej Kiska államfővel és Peter Pellegrini kormányfővel is. Az európai politikusok találkoznak a rendőrség vezetőjével és az újságírók képviselőivel. A Pozsonyba látogató küldöttségben helyet kapott Sophia In 't Veld (ALDE - liberális frakció), Roberta Metsola (EPP – Néppárt), a szocialista Josef Weidenholzer, Monica Macovei (ECR – konzervatívok képviselőcsoportja), valamint Sven Giegold a zöldektől.

TASR