Kaliňák szinte el sem akarta hinni, hogy korrupcióval gyanúsították meg

2023. február 3. - 15:56 | Belföld

Robert Kaliňák volt belügyminiszter abszurdnak tartja, hogy korrupcióval gyanúsítják. Ezt pénteken jelentette ki a rendőrfőkapitányságon. David Lindtner, Kaliňák jogi képviselője azt mondta, csak az ügyirat elolvasása után fog vallomást tenni. A meggyanúsítás ellen meghatározott időn belül panasz nyújthat be.

Kaliňák szinte el sem akarta hinni, hogy korrupcióval gyanúsították meg
Robert Kaliňák (TASR - archív)

Az ügyvéd megjegyezte, nehéz helyzetben vannak, mert olyasmit kell cáfolniuk, ami szerintük meg sem történt. Szerinte az ügy a Pénzügyi Igazgatóság volt vezetője, František Imrecze egyetlen mondatán és vallomásán alapul. „Ez az egyik legerőltetettebb határozat, amit valaha olvastam" – jelentette ki Kaliňák.

„Ez ugyanolyan felületes, törvénytelen, öncélú határozat, mint amilyet az Alkony-ügyben (Súmrak) láttunk. Azt hittük, az után az ügy után már nem lesz több jogi mélypont, de azt kell mondanom, ez tényleg a józan ész teljes hiánya" - jegyezte meg Lindtner.

A NAKA szerdán (február 1.) vesztegetés bűntette miatt indított büntetőeljárást Robert Kaliňák volt belügyminiszter, valamint Jozef Brhel oligarcha ellen. A rendőrség tájékoztatása szerint azzal gyanúsítják őket, hogy megvesztegették a Pénzügyi Igazgatóság egyik vezető beosztású dolgozóját. Kaliňák törvénytelennek és értelmetlennek nevezte a gyanúsítást.


(TASR)