Kandalló vagy cserépkályha? Íme egy remek megoldás, ha nem tud választani!

2020. december 7. - 12:05 | Régió

A tűznek különleges jelentősége van sok ember számára. Nemcsak azért, mert fűthetünk vele, hanem azért is, mert különleges, meghitt légkört tud varázsolni az otthonunkba. Sokan kimondottan ezért várják a téli időszakot, amikor egy fárasztó nap után jól esik a kandalló vagy cserépkályha mellett pihenni, olvasni vagy épp tévét nézni. A legtöbb ember számára dilemmát okoz, hogy kandallót vagy cserépkályhát válasszon. Ez nem is véletlen, hiszen a sok közös tulajdonság mellett számos különbség is akad.

Kandalló vagy cserépkályha? Íme egy remek megoldás, ha nem tud választani!

A kandalló anyagilag kevésbé igényes, hátránya azonban az, hogy amilyen gyorsan kifűti a helyiséget, az olyan gyorsan ki is hűl. Ennek az az oka, hogy a kandalló közvetlenül a levegőt melegíti fel, amely eljut a ház más részeibe, akár az emeletre is, néhány Celsius-fokos hőmérsékleti különbség van viszont a talaj és a mennyezet között.

A cserépkályha a fogyasztás szempontjából kedvezőbb, emellett pedig nemcsak hasznos, de esztétikus eleme is a háztartásnak. Kevésbé szárítja ki a levegőt és a port sem kavarja fel, ezért ideális olyan családoknak is, ahol valaki allergiával küzd. A kandallóval ellentétben a cserépkályha elsősorban a falakat melegíti fel, nem pedig közvetlenül a levegőt.

Ha nem tud választani a két megoldás közül, tökéletes választás lehet a kandallókályha, amely a kettő kombinációja. A gyakorlatban egy olyan kandallóról van szó, amely első ránézésre klasszikus kályhának tűnik, a tulajdonságai viszont tökéletesen kiegészítik egymást.

Mindenki a saját ízlése szerint rendezi be a házát, éppen ezért minden egyes háztartás a maga stílusában vonzó. Ugyanez vonatkozik a fűtőberendezésre, a cserépkályhára vagy a kandallóra is.

Első hallásra az ember azt gondolja, hogy cserépkályhát elsősorban a régebbi házakba tesznek, ma már azonban ennek épp az ellenkezője igaz. Ez a fajta fűtőberendezés ugyanolyan népszerű a fiatalabb generáció körében, akik modern házakat építenek.

Mielőtt fűtőberendezést választ, fontos, hogy figyelembe vegyen néhány szempontot. Például azt, hogy a kémény alkalmas-e egy ilyen fajta berendezés használatára. Emellett az elhelyezés, a kifűtendő helyiség mérete és a teljesítmény is fontos. Érdemes továbbá figyelembe venni a ház stílusát, és aszerint kiválasztani a berendezést és annak színét.

Az elsősorban a Csallóközben és annak szélesebb vonzáskörzetében tevékenykedő Cobbler s.r.o. kandallói és cserépkályhái által még meghittebbé teheti a hideg téli estéket: teljes biztonságban élvezheti a kellemes meleget és hallgathatja a tűz ropogását.

A vállalatnál ízlése és otthona stílusa alapján választhatja ki az önnek leginkább megfelelő kandallót vagy cserépkályhát, a cég hozzáértő és számos tapasztalattal rendelkező csapata pedig biztosít minden műszaki, biztonsági és esztétikai követelményt.

Emellett a Cobbler s.r.o. a kémény karbantartásával kapcsolatos problémáira is megoldást kínál: csapata előírásszerűen elvégzi a kéményseprői ellenőrzést és felülvizsgálatot, akárcsak a kémény tisztítását, valamint az elhasználódott vagy szerkezeti hibás kémények bélelését is vállalja.

Forduljon bizalommal a Cobbler s.r.o. csapatához!

Elérhetőségek:


(PR-cikk)