Kane szerint a "született győztes" Mourinho véget vethet a Tottenham sikertelenségének

2019. november 25. - 12:33 | Sport

Harry Kane szerint a Tottenham Hotspur az új vezetőedzőben, José Mourinhóban egy "született győztesre" talált, és a vezetésével meg lehet célozni az FA Kupát, valamint a Bajnokok Ligáját. Az észak-londoni labdarúgócsapat 11 éve nyerte legutóbbi trófeáját.

Kane szerint a "született győztes" Mourinho véget vethet a Tottenham sikertelenségének
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az 56 éves portugál tréner, aki a múlt héten váltotta Mauricio Pochettinót, szűk egy év után tért vissza a Premier League-be - tavaly decemberben menesztették a Manchester Unitedtől -, és szombaton mindjárt győztes meccsen debütált: a Spurs úgy nyert 3-2-re a fővárosi rivális West Ham United otthonában, hogy már 3-0-ra vezetett.

"Az öreg minden klubnál nyert valamit, ahol dolgozott, ezt nem lehet elvitatni tőle"

- nyilatkozott az angol válogatott csatár, Kane.

"Született győztes. Én pedig világossá tettem, hogy a karrieremnek ebben a szakaszában mindenképpen trófeákat akarok nyerni. És azt is világossá tettem, hogy ezt ezzel a csapattal akarom elérni. Nagy év áll előttünk"

- fogalmazott Harry Kane.

A korábban a Portónál, a Chelsea-nél, az Internazionalénál, a Real Madridnál és a Manchester Unitednél dolgozó Mourinho 25 nagy trófeát gyűjtött pályafutása során, a Spurs viszont legutóbb 2008-ban diadalmaskodott, akkor az angol ligakupát nyerte meg.

A West Ham elleni siker után - amely január óta az első idegenbeli bajnoki győzelme volt a csapatnak - a 10. helyen áll a PL-ben a Tottenham, és Kane szerint Mourinho érkezése alkalmat ad a játékosoknak az újrakezdésre.

"Ha valakinek olyan hírneve van, mint neki, az önbizalmat ad, hiszel a csapatodban"

- tette hozzá.

(MTI)