Káosz: a városok és községek sem igazodnak ki a kormány kommunikációján

2021. február 5. - 12:37 | Belföld

A városok és községek újfent csak magukra számíthatnak a hétvégi tesztelésekre való készülődésben, valamint a jövő heti iskolanyitásban. A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) szerint a lakosok mellett sem a polgármesterek, sem az iskolák alkalmazottai nem igazodnak ki az állam kaotikus és állandóan változó kommunikációján.

Káosz: a városok és községek sem igazodnak ki a kormány kommunikációján
Fotó: TASR

A szervezet meg van róla győződve, hogy a minimális információk mellett a városok és községek minden tőlük telhetőt megtesznek. „A ZMOS továbbra is elégedetlen a kommunikáció stílusával, amikor a sajtótájékoztatók és a közösségi oldalak számítanak az információ hiteles forrásának, a kulcsfontosságú döntések pedig az utolsó pillanatban születnek meg” – nyomatékosította a szervezet.

A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) is kritikusan fogadta a kormány február 8-án életbe lépő covid-automatát, valamint az ezzel összefüggő iskolanyitást és teszteléseket. Richard Rybníček, a szervezet elnöke szerint a városok kétségbeesettek az aktuális történések és a kormány hozzáállása miatt, mivel nincs semmilyen szigorú és értelmezhető szabály, amely alapján eljárhatnának. Az ÚMS szerint a helyzet koordinálatlan, kaotikus és idegesítő.

„A polgármestereknek nincs más választásuk, mint hogy saját kezükbe vegyék az irányítást, ezáltal átvegyék a teljes felelősséget, ami nem igazságos. A kormány nem hagyhatja a városokat ilyen bizonytalanságban” – tette hozzá Rybníček.


TASR/para