Kapcsolatban áll a NAKA a maffiával? Gyanús hangfelvétel egy gyilkosság megrendeléséről

A belügyminisztérium felügyelősége egy blogon megjelent felvétel alapján indított vizsgálatot.

Kapcsolatban áll a NAKA a maffiával? Gyanús hangfelvétel egy gyilkosság megrendeléséről
Forrás: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

A felügyelőség egy blog alapján vizsgálja, hogy a NAKA besztercebányai rendőrei közt vannak-e bérgyilkosok.

Radovan Bránik szerdán megosztott a blogján egy felvételt, amely rögzítette, ahogy 2014-ben a detvai vállalkozó, Martin Cibulka egy volt rendőrrel, Vladimír Krnáčcsal arról beszélgetett, hogy hogyan tegyék el láb alól konkurensét, Pavel Ďurkovét.

Bránik szerint Krnáč csupán egy közvetítő, akinek a feladata az volt, hogy kapcsolatba lépjen a „Farkasok“ névre hallgató csoporttal, és megrendelje Cibulka likvidálását.

A bloger azt írja, hogy a Farkasok nevű csoportba a maffiaszóbeszéd szerint a NAKA elit rendőrei tartoznak. Az egységnek ugyanis farkas szerepel a jelképében.

Cibulka tagadja a gyilkosság megrendelésével kapcsolatban megjelent híreszteléseket.

A beszélgetésről készült felvételt állítólag Krnáč készítette, ezzel is biztosítva magát, valamint hogy a jövőben tudja zsarolni Cibulkát. A volt rendőr ott követte el a hibát, hogy olyan helyen hagyta a hangfelvevőt, ahonnan aztán mások kezébe került – olyanokéba, akik jól tudták, hogy Krnáč milyen körökben mozog.

A felvétel azt követően készült, hogy a potenciális áldozatot megfélemlítették: gránátot dobtak a vállalatának udvarára, ezzel is jelezve, hogy vadásznak rá. „A hangfelvételen hallható, hogy a megrendelő (Cibulka) elégedetlen volt a megfélemlítéssel, ugyanis ez a módszer nem kívánt figyelmet von rá is“ – írja Bránik a blogján.

topky.sk/para