Kapitányi karszalaggal debütált a 16 éves csallóközkürti Almási László az FK Senica felnőtt csapatában

2016. február 10. - 17:21 | Sport

A csallóközkürti Almási László ugyan még csak tizenhat esztendős, de már a Fortuna Ligában játszó FK Senica felnőtt csapatában is debütált. Mi több, a vágsellyeiek ellen januárban lejátszott előkészületi mérkőzésen a kapitányi karszalagot is viselte.

Kapitányi karszalaggal debütált a 16 éves csallóközkürti Almási László az FK Senica felnőtt csapatában
Minden bizonnyal Almási László volt az FK Senica legfiatalabb csapatkapitánya (Fotó: www.fksenica.eu)

„Leškót cseréltem, ekkor került hozzám a kapitányi karszalag. Klubunknál az a szokás járja, hogy az újoncokat bízza meg az edző a csapatkapitányi teendők ellátásával. Egyébként ez nagy megtiszteltetést jelent. Négy nappal később, a Třinec elleni felkészülési mérkőzésen is csereként jutottam szóhoz, s két góllal járultam hozzá csapatunk 2:0-ás sikeréhez” – ecsetelte bemutatkozását, első találatait a felnőttek mezében az erdőhátiak 195 centiméter magas támadója, aki két és fél évvel ezelőtt került a DAC-ból az FK Senica csapatához.

De vajon hogyan került a fiatal tehetség sárga-kékektől az erdőhátiakhoz? „Egy ízben, amikor egymás ellen játszottunk, a szenyiceiek szakvezetői felfigyeltek rám, s próbajátékra hívtak. Négy napig teszteltek, majd konkrét ajánlattal rukkoltak elő. Megállapodtunk, s immár két és fél éve az FK Senica korosztályos csapataiban lépek pályára. Egyébként ősszel már az első csapat edzéseit látogattam” – nyilatkozta a Paraméternek átlépéséről a labdarúgó, aki az alapiskola utolsó, a gimnázium első évfolyamát jelenlegi állomáshelyén végezte, de immár három hónapja egyéni tanrend alapján a Dunaszerdahelyi Magángimnáziumban folytatja.

Tehetségére Ladislav Hudec, az U17-es válogatott trénere is felfigyelt. Almási László a szlovák válogatott mezében is letette névjegyét. „Januárban a Minszkben zajló nemzetközi tornán (Development Cup) a Lettország elleni találkozón az ellenfél hálójába talált. „Ez a nemzetközi torna volt a Németországban idén májusban sorra kerülő kontinensviadalon való részvételt biztosító selejtezők második körére, az Elite round-ra való a felkészülés egyik állomása. Tavaly ősszel Magyarországon, az első kör csoportmeccsein kétszer is eredményes voltam. Előbb Felcsúton a magyarok, majd Dabason a románok elleni selejtezőn gólt lőttem. Mindkét összecsapás 1:1-re végződött, mindkét meccsen a hosszabbításban egyenlítettem” – elevenítette fel a válogatottbeli szereplésének legemlékezetesebb mozzanatait a csallóközi gyökerekkel rendelkező labdarúgó, aki jó eséllyel pályázik arra, hogy tavasszal a Fortuna Ligában is csatasorba álljon.

(ái)

Címkék: FK Senica, labdarúgás