Karácsony előtti nagybevásárlás a komáromi András-napi vásárban (FOTÓK)

2019. november 17. - 17:34 | Régió

A hétvégén rendezik a hagyományos András-napi vásárt a komáromi erőd mellett, a Vár utcában.

Karácsony előtti nagybevásárlás a komáromi András-napi vásárban (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

A vásár egyik legkelendőbb portékája a mű karácsonyfa, amelynek ára 13 eurótól kezdődik, de akár 150 eurósat is vásárolhatunk - ezek már többnyire legalább két méter magasak. Nem hiányoznak a karácsonyfadíszek, az égősorok sem.

A jó gyerekek mikuláscsomagját névre szóló bögrével, a rosszakét pedig névre szóló fakanállal egészíthetjük ki.

A hagyományos téli disznótorhoz beszerezhetjük a kézzel faragott fateknőt, vágódeszkákat, fakanalakat. Tarsolyt, íjat már bankkártyával is vásárolhatunk, sőt, magyarul beszélő indiánokról, vagy a Szíriusz csillagról származó rovásírásról szóló füzeteket is tehetünk a fa alá.

Mézeskalács már két eurótól kapható, a házikó ára 20 euró körül mozog, de a hősszerelmesek akár óriási mézeskalács szívvel is meglephetik választottjukat laza 45 euróért.

Aki már unja a vásári pecsenyét és a libamájat, kakaós halvát is kóstolhat. Mint általában a vásárokról, innen sem hiányoznak a bőrövek, táskák, bőrkabátok, irhabundák - utóbbi ára 220 euró körül mozog.

A karácsonyi ablakmosás után jöhet az új függöny, és hogy azért magunkra is gondoljunk, a nagybevásárlást akár aurafotózással is feldobhatjuk.


(CsA, fl, lj)