Karácsony a múzeumban – ünnepi családi nap a Galántai Honismereti Múzeumban

2022. november 25. - 10:53 | Régió

 

A Galántai Honismereti Múzeumban ünnepi családi napra várják az érdeklődőket. A Karácsony a múzeumban elnevezésű rendezvényre december 10-én, a délutáni órákban kerül sor, melynek keretében alkotóműhellyel, kézművesvásárral és élő betlehemmel várják a látogatókat. 

Karácsony a múzeumban – ünnepi családi nap a Galántai Honismereti Múzeumban
Fotó: Galántai Honismereti Múzeum

A Galántai Honismereti Múzeumban újra ünnepi családi programot szerveztek, melynek keretében alkotóműhellyel, regionális kézművesvásárral és élő betlehemmel várják az érdeklődőket. A muzeológusok az alkotóműhelyt a nagy kiállítóteremben rendezték be. Itt mézeskalácsokat díszíthetnek és karácsonyfadíszeket készíthetnek a látogatók, lesz öko sarok és kipróbálhatják az ostyasütést is. A vásárba környékbeli kézműveseket és művészeket hívtak. Fa dísztárgyak, kerámiák, illatgyertyák, szappanok és fürdősók, ékszerek és képek biztosan helyet találnak majd a fa alatt. A múzeum udvarán hangulatos élő betlehem várja a látogatókat a Humanita farm jóvoltából.

A Karácsony a múzeumban családi napra 2022. december 10-én kerül sor 13:00 és 17:00 között a Galántai Honismereti Múzeum főépületében. Belépődíj: felnőtteknek 2€, diákoknak és nyugdíjasoknak 1 €. (Utolsó belépés: 16:30.)

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.


(Judit Pukkai)