Karácsonyi pompába öltözik a csilizközi piac

2018. december 19. - 09:07 | Régió

Közeleg a szombat, a karácsony előtti utolsó hétvége, és ezzel együtt az idei év utolsó Csilizközi Őstermelői Piaca. December 22-én szombaton újra megnyitja kapuit a régió leglátogatottabb őstermelőket felvonultatő rendezvénye, mely most karácsonyi köntösben várja a látogatókat, néhány változással.

Ajándékot vásárolni hazai termelőktől, a hiányzó házi süteményt beszerezni a háziasszonyoktól, de a kürtőskalács-kóstoló is bakancslistás.

A szervezők célja, hogy mindenki jól érezze magát, és ráhangolódjon az ünnepekre. Rohanás nélkül, családdal és barátokkal körülvéve. Kivilágított karácsonyfák, hordókban lobogó tüzek a fázósaknak, Betlehem, Télapó és az alistáli Te Deum Laudus kórus is az esemény része. Aki még szórakozna egyet és hasznosan töltené az ünnepek előtti utolsó szombatot, annak ott a helye.

Néhány változás azonban lesz a következő rendezvényen, olvassák figyelmesen.

Az első és talán a legfontosabb, hogy nem reggel nyolckor nyitja meg kapuit a piac, hanem 10 órakor és 16 óráig tart, hogy a korai sötétedést kihasználva megmutathassák magukat a karácsonyi fények.

Ismét lesz buszjárat, amely Dunaszerdahelyről és Nagymegyerről indul, hogy azok is el tudjanak jutni a piacra, akiknek nem adatott meg, hogy autóba üljenek, vagy egyáltalán nem is akarnak. Hiszen lesz forralt bor és egyéb más finomságok, így pedig a volán mögé nem ajánlatos beülni.

Még egy újítást vezettek be a szervezők, mégpedig, hogy a rendezvényre vezető útnak csak a jobb oldalán lehet majd parkolni.

Annak érdekében, hogy a hidegben ne kelljen annyit gyalogolni, kisbuszok közlekednek majd a dunai töltés és a temető között, hogy az embereket kényelmesen szállítsák a piac bejáratához, így könnyítve meg a közlekedést.

Ezekkel a tudnivalókkal a zsebükben pedig nincs más dolguk, mint kézbe venni a kosarukat és a következő szombaton irány a Csilizközi Őstermelői Piac. Nem fogják megbánni!

(PR-cikk)