Karácsonyi várakozás jegyében….

Karácsony előtti hét a Dunaszerdahelyi Műszaki Szakközépiskolában érdekesebbnél érdekesebb rendezvények jegyében zajlott. Már december 13-án, pénteken sor került a negyedikesek szalagavató ünnepélyére, amely a végzős tanulóink legméltóságteljesebb pillanata a középiskolás életükben. 

Karácsonyi várakozás jegyében….
A többi fotóért KATT a képre!

A vendégek felejthetetlen pillanatokat élhettek át az ünnepélyes részen, valamint a vidám szórakoztató programon, ugyancsak a kötetlen szórakozáson is.

Komolyabb rendezvénnyel folytatódott a heti program. Szakiskolások lévén nem szabad elfeledkeznünk a tűzbiztonsági, valamint a munkabiztonsági előírásokról sem. Az előadással összekötött beszélgetésen érdekes információkkal lettek gazdagabbak a tanulók. Majd aktív vita alakult ki a tanulók eddigi tapasztalatai alapján.

Majd az elsősök avatása következett. Felbolydult az egész iskola. Az elsősök szívatása a jó ízlésen belül mindig örömteli foglalkozás a diákok körében. A sok vidám megpróbáltatás után örömmel tették le a fogadalmat, melyben hangosan kijelentették, ígérik, hogy jogaikkal mindig tisztába lesznek, de a kötelességeiket néha elhanyagolják, soha nem tanulnak, de mindig tudni fognak.

Szerdán pedig irány a karácsonyi pompába öltözött Győr. A csodálatos kulturális emlékekkel rendelkező várost szívesen látogatják meg a diákok minden évben.

A hét végén pedig a karácsonyvárás jegyében foglalkozások zajlottak a tantermekben, mindenki választhatott az érdeklődési köre szerint. Legtöbben az asztalitenisz-bajnokságot választották. A szurkolók nagy hangerővel bíztatták iskolatársaikat. A versenyben a negyedik osztályosok diadalmaskodtak. Az első helyet Ónodi Ádám nyerte, a második helyen Nógel Erik végzett, a harmadik pedig Nagy Norbert lett. Valamennyi résztvevő kis ajándékban részesült. Valakit a társasjátékok vonzottak, ők a tantermekben játszhattak, néhányan pedig a filmvetítést részesítették előnyben. A nap kellemes légkörben, karácsonyi hangulatban telt el.

Ezúton is békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk.

(-)