A karácsonyi vásár és a szilveszteri buli is elmarad, a műjégpálya pedig nem tud kinyitni Dunaszerdahelyen

2021. december 2. - 07:01 | Régió

A járványügyi intézkedések miatt Dunaszerdahelyen is elmarad a hagyományosan a VMK előtt megszervezett karácsonyi vásár, de a szilveszteri utcabál és tűzijáték is – közölte a városi hivatal.

A karácsonyi vásár és a szilveszteri buli is elmarad, a műjégpálya pedig nem tud kinyitni Dunaszerdahelyen
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Múlt vasárnap Gútay László városi képviselő Fialka Tamás diákpolgármesterrel együtt gyújtotta meg a kultúrház előtt felállított adventi koszorú első gyertyáját. Rendszerint az ezt követő héten indul a karácsonyi vásár, idén viszont erre a tömegrendezvények korlátozásai miatt nem kerülhet sor. A tervek szerint ugyanakkor a tervezett kulturális programok egy részét megvalósítják online, a városi média közvetíti majd.

Ugyancsak elmaradnak a Sikabony városrészbe tervezett programok, a karácsonyfa-állítás és a kézműves karácsonyi vásár a közösségi ház udvarán.

A városi hivatal jelezte azt is, hogy idén nem kerül sor a szokásos szilveszteri programokra sem, így nem lesz tűzijáték éjfélkor, sem utcabál, csakúgy, mint tavaly.

A második egymást követő évben nem tudta megnyitni a téli szezont a városi műjégpálya sem. Aranyoss Csaba, a pálya vezetője a városi tévének úgy nyilatkozott, hogy a jégpályán még csak adottak volnának a körülmények arra, hogy különböző be- és kijáratokat biztosítsanak, az öltözőben viszont nem tudják elkülöníteni a látogatókat.

(parameter)