Karácsonykor kiraboltak egy férfit a dunaszerdahelyi vasútállomásnál, megvan a tettes!

2022. január 5. - 09:17 | Régió

Karácsony második ünnepén leütöttek és kiraboltak egy 50 éves férfit a dunaszerdahelyi vasútállomásnál. A tettest azóta elfogták, visszaesőről van szó. A sértett mesélt nekünk a történtekről.

Karácsonykor kiraboltak egy férfit a dunaszerdahelyi vasútállomásnál, megvan a tettes!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Elmondta, hogy december 27-én érkezett haza Ausztriából, Pozsonyon keresztül, és miután este hét körül leszállt a vonatról, az állomás közelében valaki megtámadta. "Hátulról leütöttek, majd a földre kerültem és lábbal rugdostak. Elvesztettem az eszméletemet, és mikor magamhoz tértem, már nem találtam semmimet" - árulta el. Hozzátette a személyes dolgai, iratai, pénztárcája, mobiltelefonja tűnt el, valamint a hátizsákja és az utazótáskája. Kocsikulcsai is, de szavai szerint a hozzájuk tartozó autó Ausztriában van, a tettes, ha kereste is, akkor hiába.

Miután magához tért, odament a vasúton szolgálatot teljesítő személyhez, és ő hívta ki végül a mentőket és a rendőröket. A rendőrség azután tudta kihallgatni, miután a kórházat elhagyta - a sértett elmondta, több napi ápolásra szorult. Közölte, hogy a rendőrök ekkor már tudatták vele, hogy elfogták a tettest.

Ezt megerősítette érdeklődésünkre Zlatica Antalová kerületi rendőrségi szóvivő is. "Operatív műveletekkel, kamerafelvételek és tanúvallomások alapján sikerült azonosítani a feltételezett tettest. A 40 éves Richard végül a bizonyítékok súlya alatt beismerte tettét" - fejtette ki.

A sértett számunkra említett egy nőt is, akinek bizonyos rendszerességgel pénzt adott kölcsön, és elmondta, ez a nő most is várt rá az állomáson, majd elindult vele onnan. Gyanítja, hogy esetleg szintén köze lehetett a kirablásához, ezt a verziót azonban a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, azt sem, hogy a támadáskor volt a sértett közelében másvalaki is.

Az említett Richardnak rablásért kell felelnie, azóta viszont már egy másik bűncselekményért kiszabott büntetését tölti, tehát a sitten van. A karácsonyi bűntényért viszont az ott tartózkodását hosszabbíthatja meg, a kiszabható büntetés ugyanis 3-tól 8 évig terjed.

(parameter)